Küldjön hírt! – Ismét sikerrel rajtolt a III. Konyári Ünnepi Futónap

Küldjön hírt! – Ismét sikerrel rajtolt a III. Konyári Ünnepi Futónap
© Fotó: Magánarchívum
Konyár – A 2015. október 23-ai sportrendezvényen a szervező csapatot egy, a futásért elkötelezett ember, Gulyás János kötötte össze.

Profi szintű sportolói múltja, valamint Konyár szeretete adta az ötletet számára, hogy idén már 3. alkalommal rendezzenek a településen futónapot. A futók körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a verseny. Az egyedi érem/kupa, promóciós póló és a frissítő pontokon osztogatott folyadék, energiapótló élelmiszerek is mind jártak a futás öröme mellé az itt indulóknak.

– Véleményed szerint minden rendben zajlott a lebonyolításban, vagy voltak zavaró tényezők, melyek ezek?
– A szükséges engedélyek beszerzése is rendben volt?
– A jövőre nézve lebonyolítással, szervezéssel kapcsolatban terveztek-e valamiféle újítást, változtatást?

Gulyás János:

Úgy gondolom, a verseny rendben zajlott, az elmaradhatatlan apróságokat leszámítva, amit szerencsére a versenyzők nem érzékeltek. Ez a legfontosabb.

Az Önkormányzat szerencsére évek óta kiválóan menedzseli az ehhez szükséges útvonal engedélyeket, így ezekkel szerencsére soha nem volt gond. A Rendőrség és a Konyári Polgárőrök egyaránt partnerei a rendezvénynek.

Vannak tervben változtatások, amelyeket a jövő évtől szeretnénk beépíteni a versenybe. A felnőtt távon előnyös lenne egy rövidebb táv, ezzel is több sportolónak – főleg a szépkorúaknak- kedvezni. A tapasztalatok alapján az ilyen irányú változások, változtatások kedvezően hatnak a versenyre. Az idei évben is történt módosítás, így a 18 év alattiak egy korcsoporttal bővültek. Fontolóra vesszük a rövidtáv útvonalának újratervezését, az ünnepre való tekintettel 1956 m-re történő növelés lehetőségét. Személy szerint szeretném, ha jövőre sikerülne kiállítókat is elcsábítani hozzánk, akik növelnék a rendezvény színvonalát, kitöltenék a versenyszámok közötti ,,üresjáratokat”.

Azt gondolom – amit futótársaim igazolnak-, hogy ilyen magas színvonalú versenyt még nemzetközi szinten sem szerveznek. A jövő elé bizakodva állok és remélem, hogy továbbra is támogatja szándékomat, szándékunkat az önkormányzat!

Köszönöm, hogy már három éve töretlen sikerrel rendezhetjük meg ezt a versenyt. Fontosnak tartom, hogy mindenkinek megköszönjem önzetlen segítségét, mivel nélkülük semmi sem jöhetett volna létre: Vig Szilárd polgármester úrnak, az Önkormányzat és a Művelődési Ház embereinek, a polgárőröknek, a rendőröknek, a támogatóknak és a finom ebéd elkészítőinek.

– Konyár Könyvtár –

Címkék: ,