Küldjön hírt! – Így lazultak a vörösmartysok a tanév végén

Akt.:
Küldjön hírt! – Így lazultak a vörösmartysok a tanév végén
© Fotó: Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Debrecen – A Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a szünidőt megelőzően és egyben a tanévet lezárva az Erdőspusztai Bemutatóházhoz látogatott el június 14-én 453 diákkal és 40 pedagógussal. Iskolánkban a tanév egyik fénypontja a Diákönkormányzati nap.

Programunkat a csodálatos időben és helyszínen a Karib-tenger kalózai c. film ihlette, így megrendeztük a „Nagy kalóznapot”.

Az osztályok előzetes feladatként kapták, hogy öltözzenek az eseményhez illően kalóznak, válasszák meg a kapitányt, találjanak ki csatakiáltást és készítsék el a csapat kalóz zászlaját.

Az osztályok a tájház fantasztikus környezetében négy „állomáson” versenyeztek, ahol a kalózkodás történetéről, híres kalózokról, a manapság elterjedt internetes és egyéb kalózkodás következményeiről adtak számot. A szellemi próbatételek mellett ügyességüket, találékonyságukat is bizonyíthatták a diákok. Azok a gyerekek, akik éppen a nagy kalandra várakoztak, lehetőségük nyílt összemérni erejüket kötélhúzásban, fociban, hulahopp karikában és röplabdában.

Izgalmas, vidám és jó verseny volt, sok kis és nagy kalóz mosolygós arca bizonyította ezt. Ezzel a kincset is mindenki megtalálta, hiszen az iskola egyik legnagyobb értéke az, ha derűs, boldog diákok és tanárok küzdenek együtt.

– Bencsik Andrásné Juhász Katalin, tanár, a Diákönkormányzat koordinátora –
hirdetés