Küldjön hírt! – Három győzelemmel tértek haza a debreceni röplabdások

Küldjön hírt! – Három győzelemmel tértek haza a debreceni röplabdások
© Fotó: Olvasónktól
Debrecen – Hatalmas hajrába kezdett a hétvégén a Pénzügyőr SE–Kerekestelepi Termálfürdő és Kemping röplabda csapata.

Mivel a legnagyobb riválisnak mondható borsodi gárda az előző fordulóban meglépett a mezőnytől, nem volt más választása debrecenieknek, mint hogy három győzelemmel térjenek haza a Regionális Röplabda Bajnokságról, Kunhegyesről.

Az első mérkőzésen, jó házigazdákhoz illően kifejezettem izgalmas meccset produkáltak a Kunhegyes ESE játékosai. Fej-fej melletti küzdelemben sikerült kiharcolni a 2:1-es győzelmet.

A Gyöngyösi RSE elleni meccsen ismét mindenki játéklehetőséget kapott. Kiegyensúlyozott játékkal 2:0-ára nyert a Pénzügyőr SE–Kerekestelepi Termálfürdő és Kemping.

Ezután következett a debreceniek számára legfontosabb meccs, a Miskolci EAFC volt az ellenfél. A mérkőzés előtt a csapatok születésnapja alkalmából köszöntötték Siklósi Zsoltot, akinek ezúton is boldog születésnapot kívánunk!

Az első szettben kiélezett csata jellemezte a játékot. A második szettben Kőnig Szabolcs megcserélte a Tóth Dániel és Orosz István pozícióját, ami tovább javította a játékot. Az egyre határozottabban játszó debreceniek és a többet hibázó miskolciak pontja között egyre nagyobb lett a különbség. A szett végeredménye 25-15 lett.

Mivel a Kunhegyes is megverte Miskolci EAFC csapatát, így a PSE és a MEAFC 14-14, a KESE 11 győzelmet tudhat magáénak. Még mindenki előtt ott áll 3 mérkőzés, matematikailag tehát bármi elképzelhető a dobogós helyeket illetően, ezért különösen érdekes helyzetben várhatják a csapatok az utolsó fordulót, ami május 7-én lesz Debrecenben, a Szent József Gimnáziumban.

A kunhegyesi fordulón pályára léptek: Balku Bálint, Barcza Péter, Hunyadvári Ottó, Juhász Zoltán, Kun László, Kőnig Szabolcs, Molnár Tamás, Orosz István, Tóth Dániel, Tóth Attila, Varga Ferenc.

– Tóth Attila –