Küldjön hírt! – Göncz Árpádra emlékeztek csütörtökön Debrecenben

Küldjön hírt! – Göncz Árpádra emlékeztek csütörtökön Debrecenben
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Tegnap este Debrecenben, a Kossuth szobor előtt több mint kétszázan tisztelegtek, hajtottak fejet Göncz Árpád elnök úr emléke előtt.

Jó érzés volt ott lenni, látni a megemlékező idősebbeket, középkorúakat, s örömünkre fiatalokat. Sok család jött kisgyerekkel, nagyszülők unokákkal, minden korosztály képviseltette magát. Nem volt beszéd, csendes, emelkedett hangulatú megemlékezésen mindenki főhajtás közben maga köszönt el az Elnök úrtól, szeretett, tisztelt Árpi bácsitól.

Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

A Göncz Árpád tisztelőinek debreceni csoportja köszöni mindenkinek, aki ott volt, és tisztelgett egy nagy ember, igazi magyar hazafi emléke előtt.Köszönjük, a megemlékezést azoknak is, akik jelezték, hogy a megye távolabbi településéről nem tudnak ugyan eljönni Debrecenbe, de otthonukban gyertyagyújtással emlékeznek Göncz Árpádról.

Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

A tisztelgők száma, a megemlékezés hangulata megerősített bennünket abban, hogy helyesen tettük, hogy november 2-án /hétfőn/ levélben kezdeményeztük Dr. Papp László polgármester úrnál, hogy Kossuth Lajos által a Magyar Szabadság Őrvárosának nevezett városban Debrecenben , Göncz Árpád elnök úrról, utcát, vagy teret nevezzenek el a városi közgyűlés következő ülésén.Az Elnök úr tisztelőinek debreceni csoportja úgy gondolja, hogy ezzel a város méltóképpen tisztelegne Göncz Árpád munkássága, életútja előtt. Úgy hisszük, Elnök úr szabadságszeretete, hite, a demokrácia iránti elkötelezettsége, tisztessége, embersége olyan érték, amely mintául szolgálhat mindannyiunk számára.

– Dr. Budácsik Lajos –