Küldjön hírt! – Fotókiállítás nyílt Nagykerekiben

Nagykereki – A Nagykereki Bocskai Várkastélyban 2018. szeptember 27-én „Bor az örök élet lángja” címmel megnyílt Rogovics–Fehér Lajos fotókiállítása – írja olvasónk.

A kiállítást Lévai Gyöngyi szociológus nyitotta meg. Lévai Gyöngyi a következőképpen fogalmazott az alkotóról: „A kiállított képek a fotós rendkívüli érzékenységére is rávilágítanak, hogy szinte belesimulunk a tájba. A hamvas szőlőfürt ízért, illatát érezzük, szinte halljuk, ahogyan roppan a szánkban a friss szőlőszem. Az alkotó képeivel tiszteleg a szőlőművelők előtt is. Megörökíti az évszázados, apáról fiúra szálló hagyományt a szürettől a borrá válásig.”

A kiállításon Kovács Imre a Nagykereki Református Templom lelkésze is köszöntette a megjelenteket. Egy-egy érdekes, egyben szórakoztató történettel felidézte a szőlőtermesztés hagyományait, kihangsúlyozta, hogy múltunkban milyen fontos szerepe volt a bornak, a bor készítésének és fogyasztásának.

A rendezvényen a nagykereki Bocskai Dalkör egy szüreti dalcsokorral kedveskedett a vendégeknek.

Ezen a kiállításon az alkotó azon munkáit tekinthetik meg az érdeklődők, amelyek a borvidékeken készült kirándulásai, túrái alatt készültek. A fényképeken felfedezhetőek régi használati eszközök, prések és pincék.

Az időszaki kiállítás 2018. október 12-ig látogatható a Nagykereki Bocskai Várkastély színháztermében (4127 Nagykereki, Bocskai tér 1.)