Küldjön hírt! – Emlékezetes anyák napi ünnep a nyugdíjasoknál

Debrecen – Anyák napi megemlékezést tartott május 4-én délután a Debreceni Nyugdíjas Egyesület, Debrecen város egyik legnagyobb civilszervezete a VOKE Művelődési Központ Faraktár utcai színháztermében.

A megjelenteket Kökény Istvánné alelnök üdvözölte, Komolay Szabolcs alpolgármester pedig közvetlen szavakkal köszöntötte az ünnepelteket. Ezt követően az egyesület elnöke, Nagy Barna mondta el szívhez szóló üdvözlő beszédét költőktől vett, mélyebb érzéseket kifejező idézetekkel kiegészítve. Meglepetésként szolgált az a csodálatosan szép vers és zenei összeállítás, mely elnökünk gitárkíséretével és énekével, valamint az Őszidők Kórus kilenc tagjának közreműködésével hangzott el, boldog perceket szerezve a jelenlévőknek. Megható és szívmelengető volt hallgatni a Református Kollégium és Gimnázium diákjainak műsorát. Felejthetetlen élményt jelentett mindannyiunknak Antal Zsolt tanár úr közreműködésével a cselló zenekar előadása, mellyel köszöntötték az ünnepelteket.

Az Anyák napi megemlékezésen több kedves vers is elhangzott, Nagyné Icuka, Máriássi István, Mezősi Levente és Pál Albert tolmácsolásában – aki saját költeményét mondta el. Nagy sikert aratott a vendégként fellépő Rozmaring Népdalkör műsora. Az ünnepi eseményen Nagy Barna elnök virágcsokorral és szerény ajándékkal köszöntötte az egyesület tagjai közül a legidősebb édesanyát, a 91 éves Nagyné Ági nénit, aki meghatódva köszönte meg. Viszonzásul Sándor Éva: Anyák napjára c. versét mondta el a jelenlévők nagy örömére. A felejthetetlen perceket Balogh Lajosné köszönte meg az édesanyák, a nagymamák és a dédnagymamák nevében a szervezőknek és minden közreműködőnek.

Végezetül kedves gesztusként az egyesület ajándékát a férfiak adták át az ünnepelteknek.

– Kocsis Judit, a Debreceni Nyugdíjas Egyesület tagja –
hirdetés