Küldjön hírt! – Debrecenbe látogat Székely “Penge” Pál

Debrecen – Debrecenbe látogat az aktuális magyar dartsbajnok, Székely “Penge” Pál, hogy oktatást tartson a mentális felkészülésről.

Nagyon sokszor előfordul, hogy egy játékos otthon, nyugodt körülmények között igen magas színvonalon tud játszani, majd amikor megjelenik a versenyen jön a stressz, a koncentráció hanyatlása, a megfelelési kényszer, és máris megremeg a kéz. Márpedig remegő kézzel nem lehet pontosan dobni. Ami a kéznél 1 milliméter eltérés, az a táblában 1 centiméter, és mivel ebben a sportban sokszor nagyon kicsin múlik, hogy ki nyer, és ki veszít, így egyetlen hibás dobás is megpecsételheti a dartsjátékos sorsát.

A fentiek alapján megállapítható, hogy a darts sportban óriási jelentősége van annak, hogy a versenyzők mentálisan is megfelelően felkészüljenek egy-egy versenyre, ezért az Arany Bikák Darts Sportegyesület úgy döntött, hogy meghívja az aktuális magyar dartsbajnok Székely „Penge” Pált, hogy egy 7 alkalmas előadássorozat keretében segítséget nyújtson a régió versenyzőinek, játékosainak ebben a témában.

Penge első előadása szeptember 13-án 18 órától lesz Debrecenben, a Mikepércsi út 73/A szám alatt található bevásárlóközpontban, a Golden Bulls Darts Clubban, amely az Arany Bikák DSE klubhelyisége.

Az első előadás az alapismeretekről szól. Kiderül, hogy miért fontos a mentális képzés, szó lesz a fizikai felkészülésről, a légzés fontosságáról, illetve a légzés és a koncentráció összefüggéséről, de gyakorlatokat is láthat majd a nagyérdemű.

– Orosz András –Sporthírek