Küldjön hírt! – “Apropó! – Megszólal a természet” című fotókiállítás Nagykerekiben

Küldjön hírt! – “Apropó! – Megszólal a természet” című fotókiállítás Nagykerekiben
© Fotó: Dávid Ildikó Tünde
Nagykereki – A Nagykereki Bocskai Várkastélyban 2015. május 22-én „Apropó – Megszólal a természet” címmel megnyílt Rogovics – Fehér Lajos fotókiállítása.

A kiállítást Kolozsváry Katalin Holló László-díjas festőművész nyitotta meg, aki egyben a debreceni Árpád Művészeti Alkotó Csoport vezetője is. A rendezvényen Farkas Kinga (nagykereki lakos) énekes-gitáros műsorával kedveskedett a vendégeknek, majd Áprily Lajos költeményét hallhatták Mogyorós Jánosné meghitt előadásában. Ezt követően Keményné Macz Irén énekével kellemes perceket szerzett a látogatóknak. A műsort pedig a Nagykereki Bocskai Dalkör hangulatos dalcsokra zárta.

Fotó: Dávid Ildikó Tünde Fotó: Dávid Ildikó Tünde ©

A költészet napja alkalmából a Nagykereki Községi Könyvtár „Vindis-versírást” hirdetett meg a településen 2. alkalommal, amely során saját alkotásokat kerültek összegyűjtésre a Nagykerekiben élőktől és az onnan elszármazottaktól. A megnyitó alkalmából a megjelent alkotóknak emléklap került átadásra. (Az alkotásokat a könyvtárban is elolvashatják az érdeklődök.)

Röviden a fotósról:

Rogovics-Fehér Lajos fotós évek óta járja a természetet itthon és Erdélyben egyaránt. Az általa látott sok szépséget szeretné megosztani másokkal is a fotói által közvetítve. A természet iránti szeretetét édesapja által, gyermekkora óta ápolja. 1969-73 között a Debreceni Fotóklub tagja is volt. Ezen idő alatt ismerkedett meg a fotózás igazi szépségével, és a különböző technikákkal. Azonban 2010- óta foglalkozik szenvedélyesen a fotózással. Azóta 9 önálló és 6 közös kiállítása volt. 2013 májusában megalakult az Árpád Művészeti Alkotó Közösség, amelynek tagja lett. A közösséggel különböző alkotótáborokban vesz részt. Ebben az évben a Debreceni Simonyi Napokon megkapta a Huszárbajusz-Fotópályázat fődíját.

Fotó: Dávid Ildikó Tünde Fotó: Dávid Ildikó Tünde ©

A fotós egyik kedvenc idézetét idézve, amely a kiállítás nyitóverse is:

„Hogy ide tévedtél, s megálltál egy percre
miközben persze ezernyi dolgod lenne,
meglehet, hogy ez éppen nem csak véletlen,
eltévedt pillanat ebben az életben.”

(Veniam)

Az időszaki kiállítás 2015. június 30-ig látogatható a Nagykereki Bocskai Várkastélyban (4127 Nagykereki, Bocskai tér 1.).

– Dávid Ildikó Tünde, kulturális szervező –