Sport

2014.11.25. 14:40

Hegyi Dóra az aerobik nagykövete

Debrecen - A debreceni Hegyi Dóra is „arca lett” a NOS Bajnokai szavazás projektjének.

Debrecen - A debreceni Hegyi Dóra is „arca lett” a NOS Bajnokai szavazás projektjének.Hegyi Dóra is csatlakozott Bús Edina autóversenyzőhöz, Gyutai Adrián gyorsasági motoroshoz és Kanyó Dénes búvárúszóhoz, így a debreceni klasszis is nagykövetként népszerűsíti saját sportágában és környezetében a Nem Olimpiai Sportágak (NOS) Bajnokai szavazást.

A szavazás során a nem olimpiai sportolók közül a teljes sporttársadalom voksai döntenek arról, hogy kik lesznek idén az év legjobbjai. Ez az első alkalom a magyar sporttörténelemben, hogy nem olimpiai sportolók számára kiírnak nyílt szavazást, amely szabályait a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Sportújságírók Szövetsége is elfogadott – fogalmazott a sportolanemzet.hu.

Külön elbírálás

A szervezők felkérték Hegyi Dórát, hogy népszerűsítse a projektet. – Nagyon jónak tartom a kezdeményezést, mert így mi is fontosabb pontnak érezhetjük magunkat a magyar sportban – kezdte a hajdúsági kiválóság, aki kétszer vett részt Világjátékokon, nyert bronzérmet Európa-bajnokságon, utánpótlás versenyzőként pedig junior világ- és Európa-bajnoki címig jutott, jelenleg a versenyzés mellett edzőként dolgozik a Flex-HD SE-ben. – Bízom benne, hogy a kezdeményezés hatására, itthon jobban tisztelnék, és jobban elismernék az olyan sportágakat, amelyek bár nincsenek ott az olimpia programjában, mi magyarok sikeresek vagyunk benne. Ezek a sportolók ugyanolyan keményen edzenek minden nap, mint az olimpiai sportágakat űzők, mindössze annyi a különbség, hogy ezért „mi” elenyésző, vagy éppen semmilyen anyagi juttatást nem kapunk. Jónak tartom a szavazást azért is, mert így talán nagyobb egységet, bázist és kapcsolatrendszert lehetne kiépíteni az olimpiai és nem olimpiai sportágak versenyzőivel, vezetőivel – mondta Hegyi Dóra.

Van foganatja

A nagyszerű aerobikos máris pozitív visszajelzésekről számolt be a Naplónak. – Mindössze pár nap elteltével is érződik, hogy van foganatja a felhívásnak, Debrecenben idegen emberek jönnek oda hozzám, hogy gratuláljanak a „kinevezésemhez”. Az persze egyértelmű, hogy saját berkeinken, azaz a Flex-HD-n belül már mindenki tud a szavazás lehetőségéről – nyilatkozta lelkesen a hajdúsági klasszis.

HBN-BN


Szavazás

A sportolanemzet.hu-n jelenleg is zajlik a szavazás, december 7-én meglesznek az egyes kategóriák győztesei, akik a december 18-i Sportcsillagok Gálaestjén veszik majd át a díjaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!