Küldjön hírt! – A fizika mindenkié

Küldjön hírt! – A fizika mindenkié
© Fotó: Olvasónktól/Fegyver Imre
Földes – “A fizika mindenkié” mottóval került megrendezésre május 9-én az első földesi természettudományos kísérletbemutató verseny a Karácsony Sándor Közösségi Házban.

A jelentkező 9 előadó az óvodás-általános iskolás korosztályból került ki. A gyerekek nagy izgalommal mutatták be és magyarázták meg a jól begyakorolt természettudományos jelenségeket a lélegző sörösüvegtől az éghetetlen zsebkendőig. A versenyzők értékelésekor a zsűri egyik tagja, Kamenyiczki Ármin (a jokiserlet.blogspot.com egyik ötletgazdája) kiemelte, hogy szükség van a világnak kutatókra-felfedezőkre, és nagyon fontos minél korábban elkezdeni az ismerkedést a természettel, a nagy természettudósok életrajza jól példázza ezt.

A zsűri végső értékelése szerint mindegyik jelenség bemutatója megérdemelte az első helyezést, így az élmények mellett apró ajándékokkal térhettek haza a gyerekek. A versenyt megelőző hónapokban 36 kísérletet bemutató, 3 alkalmas előadássorozaton vehettek részt az érdeklődő gyerekek és felnőttek, ahonnan motivációt és ötleteket szerezhettek. Reméljük a földesi példa követőkre talál, mert nem tudhatjuk, hogy hol rejtőznek közöttünk a jövő Nobel-díjasai.

Minden gondolatunk, minden tervünk azt célozza: hogy lehetne benneteket vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni. (Karácsony Sándor)

– Fegyver Imre –