Sport

2012.11.26. 14:43

Vidéki fiú és lány tornaközpont lett Debrecen

Torna - A cívisváros is bekerült a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) által kialakított vidéki torna bázisok közzé.

Torna - A cívisváros is bekerült a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) által kialakított vidéki torna bázisok közzé.

Debrecen is bekerült a „Sport XXI” programba, a MATSZ vidéki bázisai közé, a Sopron, a Dunaújváros, a Miskolc, a Nyíregyháza, a Nagykanizsa, a Nagykőrös, a Kalocsa, a Szeged, a Veszprém és a Tatabánya mellé.

A „Sport XXI” utánpótlás-nevelési program keretében Tatán került sor a felvett regionális központok edzőinek és fiatal versenyzőinek szakmai továbbképzésre. Az összejövetelen dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, illetve kétszeres olimpiai bajnok ismertette a MATSZ elképzeléseit. – Nagyon örülünk, hogy a torna is bekerült a „Sport XXI” programba, ez a jövőt tekintve óriási lehetőség számunkra. Az alapoktól kezdve központilag szeretnénk építkezni, illetve a férfi és a női szakágban is várhatóak változások.

Példaképekkel találkozhattak

A gyerekek számára óriási élmény volt a tatai edzőtáborban való tréningezés, hisz láthatták a serdülő válogatottat, valamint találkozhattak a londoni olimpián résztvevőkkel, Böczögő Dorinával, Berki Krisztiánnal, Hidvégi Viddel és edzőikkel, Kovács Istvánnal és Laufer Bélával.

Az egyesületek várják azok jelentkezését, akik szeretnének ügyesedni, erősödni és ki akarják próbálni bátorságukat, főként óvodásokat, valamint általános iskola alsó tagozatos tanulóit. Jelentkezni, érdeklődni lányoknak Antal Máriánál, a 30/442-8989-es telefonszámon, vagy at [email protected] e-mail címen lehet (foglalkozások helye a Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközép Iskola, ideje kedd és csütörtök 17 órától), fiúk Lakatos Istvánt kereshetik a 70/946-9892-es számon, vagy a [email protected] címen (foglalkozások helye a Vénkerti Általános Iskola, Óvoda és AMI tornaterme, óvodások számára a foglalkozások ideje hétfő és szerda 17.15-18.00, iskolásoknak kedd, csütörtök és péntek 16.15- 17.45-ig).

December 1-jén, szombaton 15 órától redezik meg Debrecen Város 2012. Évi Óvodás Gyermek Kiválasztó Tornaversenyét a Vénkerti Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (Sinai Miklós utca 6.) tornatermében. A viadalra kilenc óvodás csapat nevezett, az együttesekben öt lány és öt fiú mutatja be a gyakorlatokat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!