Helyi közélet

2017.03.16. 10:08

Ez is Debrecen

<em>Volt migránsozás, keresztény- és európaikultúra-féltés, az elszalasztott olimpia lehetősége, szóba került az is, hogy erre az ellenzékre nem lehet országot bízni, mert ők már elcseszték, és persze a mostani kormány mindent jól csinál, amit folytatni szeretnének; mindennek eredője pedig a fejlődő ország, Debrecen.</em> Kovács Zsolt jegyzete.

Volt migránsozás, keresztény- és európaikultúra-féltés, az elszalasztott olimpia lehetősége, szóba került az is, hogy erre az ellenzékre nem lehet országot bízni, mert ők már elcseszték, és persze a mostani kormány mindent jól csinál, amit folytatni szeretnének; mindennek eredője pedig a fejlődő ország, Debrecen. Kovács Zsolt jegyzete.

Minderről Pósán László országgyűlési képviselő beszélt nemzeti ünnepünkön, természetesen „1848–1849-es mázzal leöntve”. Tetszett vagy sem, szerintem tök mindegy! Ez politikai beállítottság kérdése. Az azonban már nekem nem mindegy, hogy a Kossuth téri ünnepségen éppen úgy ott volt a város vezetése, az orosz főkonzul, a pártok emberei a legjobboldalibbtól a legbaloldalibbig, no meg a civilek, az intézmények és persze a hatóságok képviselői is. Találtak valami közöset 1848–1849 szellemiségében, ami odavitte őket, és egymás után elhelyezték koszorúikat a szoborkompozíció talapzatán. Mindeközben Budapesten ahány párt, politikai és civil irányzat, annyifelé ünnepelt, sőt, igyekeztek egymás örömét ezzel azzal megzavarni. A lecke tehát adott, csak nem tudom, az eljut-e egyáltalán a fővárosba. Pedig jó volna…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában