Kétszáz hangfal dübörög Rod Stewart koncertjén

Vasárnap kezdik az ’56-osok terén a Kapcsolat koncert helyszínének előkészítését.

A június 26-i Rod Stewart-koncertig körülbelül ezer ember épít fel egy valódi mini-várost a Városliget csücskében. A skót származású sztár kilenc kamionnal és csaknem száz tonnányi koncertfelszereléssel érkezik Budapestre. A korábbi évekhez hasonlóan több százezer embert várnak az ingyenes eseményre – tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők.

A 14. Kapcsolat koncert helyszínét hat nappal a koncert előtt kezdik építeni. Tizennégy hang-, tizenhat fény- és ugyanannyi videótechnikus, valamint nyolcvan rakodómunkás dolgozik a következő napokban az ’56-osok terén. A színpad és a lelátók felállításához, az öltözők, az éttermek és a többi, színfal mögötti helyiség felépítéséhez huszonhárom tonnányi hang- és fénytechnikai berendezést függesztenek fel.

Az elő- és utómunkálatokat is beleszámítva csaknem ezren dolgoznak azon, hogy megvalósuljon a koncert. A kivetítők kép- és hangminőségét speciális delay-tornyok segítik, amelynek köszönhetően egészen a Hősök teréig élvezhető lesz az előadás. A külön erre a turnéra készített képi díszlet a zenekar mögötti százötven négyzetméteres kivetítőkön tárul a közönség elé.

Rod Stewart magával hozza konyháját és annak személyzetét, csapata kétszáznyolcvan kilogramm jeget és kétszáz törülközőt kért. Rod Stewart egyébként Nürnbergből érkezik Magyarországra, és Budapestről Bécsbe utazik majd tovább – nyilatkozták Gőz László és Brády Márton, a Kapcsolat koncert főszervezői.

A mostani koncert után el lehet majd mondani, hogy az All for Love című világhírű dalt éneklő mesterhármas minden tagja, Bryan Adams, Rod Stewart és Sting is ellátogatott már Budapestre. A jövő hét végi koncerten Rod Stewart előtt öt Megasztár: Gáspár Laci, Király Viktor, Molnár Ferenc Caramel, Tóth Gabi és Oláh Ibolya lépnek majd fel a húsztagú Modern Art Orchestra kíséretével.

– Független Hírügynökség –