Két külföldi halott az indiai pékség elleni merényletben

Egy iráni és egy olasz halottja is van a kilenc áldozatot követelő indiai robbantásnak – közölte vasárnap az indiai rendőrség.

Egy német pékségben hajtottak végre merényletet az ország nyugati részén található Pune városában szombaton. Hatvanan megsebesültek, köztük 12 külföldi.

Pune város rendőrfőkapitánya újságíróknak azt mondta, hogy egy olasz és egy iráni is meghalt a szombat esti robbantásban. Szatiapal Szing közölte, hogy a hatvan sérült között is vannak külföldiek: öt iráni, két szudáni, két népáli valamint egy-egy jemeni, tajvani és német. A Pune városának otthont adó Mahárástra állam rendőrségének vezetője elmondta, hogy fokozott éberségre szólították fel az izraeli, német és amerikai intézmények dolgozóit.

A támadással kapcsolatban egyelőre senkit sem tartóztattak le. A robbanás helyi idő szerint szombat este történt a külföldiek körében népszerű helyen. A bombát az egyik asztal alatt hagyott hátizsákban rejtették el, és az első jelentések szerint akkor robbant fel, amikor egy felszolgáló kinyitotta a táskát.

Pune városa egyébként Mumbaitól (régi nevén Bombaytól) csaknem 200 kilométerre, délkeletre található. Az India pénzügyi központjának számító Mumbaiban 2008 végén iszlamista szélsőségesek csaknem 200 embert, köztük több külföldit öltek meg egy összehangolt támadássorozatban.