KSH: változatlan volt a kiskereskedelmi forgalom augusztusban

Az előző évihez hasonló volt a kiskereskedelmi üzletek forgalma idén augusztusban – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójából.

Az élelmiszer– és élelmiszer jellegű vegyes üzletek eladásai lényegében nem változtak, a nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalma pedig 1,2 százalékkal emelkedett. Az üzemanyagtöltő állomások forgalma 6,8 százalékkal csökkent az első nyolc hónapban a tavalyi év azonos időszakához képest.

Az üzemanyagtöltő állomások forgalma a nyolcadik hónapban lényegében nem változott

A kiskereskedelmi eladások 45 százaléka élelmiszer, vagy élelmiszer jellegű vegyes üzleteket érintett, 17 százaléka üzemanyag-, 14 százaléka bútor-, háztartási cikk-, és építőanyag-kereskedésekben volt. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes boltok eladásai augusztusban nem változtak, az első nyolc hónapban viszont 2,8 százalékkal csökkentek a tavalyi év azonos időszakához képest. A nem-élelmiszer kereskedelemben augusztusban 1,2 százalékkal nőtt a forgalom, az előző évhez képest pedig 2,4 százalékkal elmaradt.

Az üzemanyagtöltő állomások forgalma a nyolcadik hónapban lényegében nem változott, viszont január és augusztus között 6,8 százalékkal volt kisebb, mint tavaly ugyanekkor.

– Független Hírügynökség –