KSH-sok járják a megyei lakásokat

Akt.:
KSH-sok járják a megyei lakásokat
© Illusztráció: HBN-archív
Debrecen – Nemcsak a postás, vagy a leolvasó, hanem a KSH munkatársa is csengethet.

A lakásviszonyokat igyekszik felmérni a Központi Statisztikai Hivatal október 10-e és november 30-a között. Az adatgyűjtés Hajdú-Bihar megyében 26 települést, összesen 1053 háztartást érint.

Az összeírók megkérdezik, mennyire elégedettek az emberek a lakásukkal, környezetükkel, milyen okból, hogyan változtattak lakást az elmúlt években, milyen lakásváltoztatási terveik vannak a közeljövőben. A felmérés kiterjed a háztartások lakáskiadásaira, lakásfenntartási problémáira, a korábban felvett lakáshitelekre és az igénybe vett támogatásokra is. A kérdésekre kétféle módon lehet válaszolni: a kérdező személyes közreműködésével, vagy interneten.

A felmérésbe bekerülőket véletlenszerűen választják ki. Az összeírási munkát igazolvánnyal, illetve megbízólevéllel ellátott kérdezők végzik. Az együttműködők apró ajándékot kapnak. Az adatfelvétel kizárólag statisztikai célból történik, az adatok csak összesített formában kerülnek nyilvánosságra. Az egyedi adatokat bizalmasan kezelik, azok mások számára nem hozzáférhetők.

HBN

Címkék: , ,