Krucsó Szabolcs nyerte a díjugrató ob-t

Kiskunhalas – Krucsó Szabolcs nyerte vasárnap a Kiskunhalason rendezett díjugrató országos bajnokságot.

Az első fordulóban a 150 centis akadálypályát öt lovas teljesítette hibátlanul, Krucsó állt az élen Chacco Blue II nyergében, őt pedig Horváth Balázs követte PM Dianával.

A második körben az ötcentis emelés és a négynapos terhelés néhány teljesítményen kiütközött, de a két elsőszámú bajnokesélyes verőhiba nélkül ért célba. Krucsó Szabolcs ugyan kapott egy hibapontot a limitidő túllépéséért, de ez belefért számára, és először szerezte meg a bajnoki aranyat. A második Horváth Balázs lett, míg a harmadik helyre Reischl Márton jött fel hibátlan pályájával.

“Olyan lóval érkeztem a magyar bajnokságra, amely képességeit tekintve alkalmas volt a győzelemre is. Persze odáig hosszú az út. Horváth Balázs rutinos magyar bajnok, biztos voltam benne, hogy hibátlant megy. Ez nagy nyomás volt, de Chacco segített a nehéz pillanatokban.” – mondta Krucsó, aki győzelméért egy Fiat Tipo személyautót is kapott.

A fiatal lovasok között ifj. Lázár Zoltán megvédte címét, annak ellenére, hogy július elején súlyos kézsérülést szenvedett a nyolcszoros fogathajtó világbajnok apja, Lázár Zoltán segédhajtójaként.

– MTI –