Kárpátalján is pusztított a hétfői vihar

A Magyarországgal szomszédos ukrajnai megyében 93 település maradt áram nélkül a hétfő délutáni és a keddre virradó éjjel tomboló viharok miatt – adta hírül kedden a katasztrófavédelem kárpátaljai központja. A széllökések háztetőket téptek le és fákat, villanyoszlopokat csavartak ki.

A heves esővel, több helyütt jégesővel kísért szélvihart elsősorban Kárpátalja nagyszőlősi járása, az egykori Ugocsa megye települései sínylették meg. A keddi adatok szerint ebben a térségben 13 településen összesen 245 családi ház és 4 közintézmény tetejét szaggatták fel a széllökések, amelyek az óránkénti 90-100 kilométeres sebességet is elérték. Személyi sérülés nem történt.

Szünetel az áramszolgáltatás

A viharos szél és a villámlások miatti üzemzavarok nyomán Kárpátalján jelenleg 93 településen szünetel az áramszolgáltatás.

A viharos időjárás az ország más területein is jelentős károkat okozott. Nyugat- és Közép-Ukrajna kilenc megyéjének 258 településén keletkezett tartós zavar az áramszolgáltatásban, és sok vidéki kisvárossal, községgel a telefon-összeköttetés is szünetel.

– Független Hírügynökség –További hírek a Nagyvilág kategóriából