Krokodilvadászat a döntőben

A Debreceni Floorball SE Miskolcon szerezheti meg az áhított MK-győzelmet.

A hét végén Miskolcon kiderül, második próbálkozásra melyik csapat nyeri meg a floorball Magyar Kupát: a 2009-es döntő vesztese, a Dunai Krokodilok csapata, vagy a 2005-ös ezüstérmes Debreceni Floorball SE.

Érdemes megemlíteni, hogy a cívisvárosiak útja éppen az MK-döntő helyszínéről, Miskolcról indult. A cívisvárosiak a menetelés során először a Hevesi Sasok csapatát győzték le idegenben, de a piros-fehérek nemcsak ekkor voltak illetlen vendégek, hanem a Cartoon Heroes, a Torpedo Justitia és a tavalyi győztes ARES/Top Floor otthonában győztesen vonultak le a pályáról.

A legnehezebb sikert az elődöntőben aratták a hajdúságiak, hiszen egy roppant izgalmas mérkőzésen Tóth Gábor aranygóljával jutottak a fináléba. Mindenképpen szót érdemel, hogy a DFSE úgy jutott be a Magyar Kupa fináléjába, hogy egyetlen alkalommal sem játszottak hazai környezetben, a Mechwar csarnokában soros ellenfelükkel.

(Debrecenben legutóbb 2006 tavaszán rendeztek Magyar Kupa találkozót, azóta mindig idegenben lépett pályára a DFSE). Ráadásul igencsak nehéz volt a sorsolás, ugyanis a hevesi alakulaton kívül az összes ellenfél az OB I-es bajnokságban szerepelt az idén.

Góleső várható

Ahogyan floorballos berkekben emlegetni szokták, a DFSE-Krokik összecsapás tradicionálisan sok izgalmat, nagy csatát és rendszerint sok gólt hoz. Mindent elmond a két csapat mérkőzéseiről, hogy az idén áprilisi 6–5-ös Krokodil-diadal során született a legkevesebb gól a két csapat találkozóin, a visszavágón például 8–8-as döntetlen született. (A rekord idáig egy 11–10-es idegenbeli DFSE siker).

Debrecenben nagyon reménykednek abban, hogy idén végre sikerül legyőzni a Krokodilokat, hogy megakadályozzák őket a duplázásban. A hangulattal nem lesz semmi gond, a hírek szerint közel száz debreceni drukker szorít majd a DFSE sikeréért a helyszínen.

Mint ahogy az ilyen mérkőzések előtt lenni szokott, még a „halottak” is feltámadnak, vagyis a legjobb összeállításban léphet pályára mind a két csapat. A debreceniek mégis sokat erősödtek erre a mérkőzésre, hiszen a kupadöntő kedvéért újra Magyarországon tartózkodik a csapat finn edzője, aki jelenleg a magyar felnőtt férfi válogatott szövetségi kapitánya is, Petri Tuominen.

 

A csapatokon kívül talán csak a szervezők alkottak nagyobbat, hiszen a találkozót méltó helyszínen (Miskolc Városi Sportcsarnok), méltó programokkal (sztárfloorball, tombola, afterparty), méltó körítéssel (külön honlap a kupadöntőnek kupadonto.miskolcfloorball.hu címen) rendezik meg, és a sportág történetében először országos sportcsatorna is rögzíti a mérkőzést, melyről június 12-én 15 órától adnak egy bővebb összefoglalót.

HBN-LA