jótékonyság

2019.08.07. 12:54

Adományokkal indultak Bagosról a Partiumba

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes székelyhídi gyermekotthonának gyűjtöttek.

– Községünk jószívű adakozója gyakran segíti a konyhánkat, zöldségekkel, konzervekkel, különböző élelmiszerekkel – nyilatkozza Vass Sándorné hajdúbagosi képviselő-testületi tag. – Ez a gesztus annyira megérintette a lakosságunkat, hogy gyűjtést indítottak Böjte Csaba ferences rendi szerzetes településünkhöz közeli, székelyhídi otthona lakóinak támogatására.

A támogatások összegyűjtésébe nagyon sokan bekapcsolódtak, és lehetőségeikhez mérten hozzájárultak az érmelléki kisváros gyermek­otthonában lakók életének tartalmasabbá, boldogabbá tételéhez. A későbbiekben is minden bizonnyal juttatnak majd ki adományokat a partiumi városba.

Elámultak a szervezettségen

– Adományainkkal második alkalommal keltünk útra – veszi át a szót Fehér Tiborné alpolgármester. – Elámultunk azon a lelki tisztaságon, szervezettségen, amit a hajdani Stubenberg-kastély fokozatos átalakításán tapasztaltunk. 4–16 éves, 18 fő bentlakó, valamint a 30 napközis gyerek ellátását egy vezető, három nevelő, egy szakácsnő látja el, két napközis alkalmazottal. Ottjártunkkor éppen nyári szabadságukat töltötték a gyerekek és a nevelők.

KE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában