Helyi közélet

2014.10.01. 11:54

Megkérdeztük: Ön szerint milyen büntetést érdemelne, aki bombával fenyegetőzik?

– Ha van önálló keresete, legalább hathavi jövedelmét fizettetném be vele. Ha pedig nem, akkor a szüleit büntetném ilyen összegre, ez biztosan elvenné egy életre a kedvét a hasonló akcióktól – vélekedett Olajos Dániel Péter.

– Ha van önálló keresete, legalább hathavi jövedelmét fizettetném be vele. Ha pedig nem, akkor a szüleit büntetném ilyen összegre, ez biztosan elvenné egy életre a kedvét a hasonló akcióktól – vélekedett Olajos Dániel Péter. – Nem érdemes az elkövetőre pénzbüntetést kiróni, mivel ezeket a bűncselekményeket általában diákok követik el. Viszont ha eltiltanák az illetőt a továbbtanulás vagy az érettségi lehetőségétől egy időre, kétszer is meggondolná tettét – fogalmazott Pintye Levente.

Deli Barna úgy látja, aki valóban bűnös, az bűnhődjön: – Ugyancsak pénzbírságot rónék ki rá, az talán elrettentené azt, aki ilyesmin töri a fejét – hallhattuk válaszát.

– Vagy súlyos összegű, akár egymillió forintos pénzbüntetéssel, vagy akár kétéves elzárással „jutalmaznám” – mondta Oláh Arabella.

Böszörményi Viktória szerint a börtönbüntetés sem lenne túlzás, ugyanis sok kárt okoznak ezek a betelefonálók, elrettentő intézkedésekre lenne szükség.

– Az a gond, hogy ezek az elkövetők nem tudják, milyen lelki sérülést okoznak azoknak az embereknek, akik az épületben tartózkodnak – nyilatkozott Solymosi Gábor. – Talán a pénzbüntetésen túl munkát vállaltatnék vele az ilyen cselekmények megelőzésében.

HBN | Fotók: Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában