Kreatív miskolci állatbarátok segítettek

A kutyust Papp Vanda fogadta örökbe a Miskolci Állategészségügyi Telepről, és Oszkárnak hívják
A kutyust Papp Vanda fogadta örökbe a Miskolci Állategészségügyi Telepről, és Oszkárnak hívják - © Fotó: magánarchívum
Miskolc – Szombaton tetoválásukkal jótékonykodhattak az állatbarátok.

A Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány szombaton rendkívül kreatív módját találta meg az adománygyűjtésnek. Már évek óta segítik a Miskolci Állat­egészségügyi Telepet önkéntes munkájukkal. Számos kutyust juttattak szerető gazdihoz, és most tetováló művészek is a nemes ügy mellé álltak.

– Viszlai Vivien üzletvezető keresett meg először minket, hogy szeretne valamilyen módon segíteni a kóbor kutyákon. A barátnőivel közösen az Otthonkában szerveztek számunkra jótékonysági estet, ami olyan jól sikerült, hogy elhatároztuk, legyen folytatása – tudtuk meg Papp Vandától, az alapítvány elnökétől.

– Vivien barátja tetoválással foglalkozik, ezért arra gondoltunk, hogy november 10-én megrendezzük a Jótékonysági Walk In Day-t. Reggel 10-től este 22 óráig bárki jöhetett tetováltatni Kiss Csaba szalonjába, aki vállalta, hogy állatos ábrát varrat föl a bőrére, és a befolyó teljes összeget felajánlja a gyepmesteri telep lakóinak.

Tárgyi adományok is

Körülbelül harmincan kértek sorszámot, köztük sok ismerős arc és néhány érdeklődő, akik a kutyusok hatására döntötték el, hogy megcsináltatják a rég tervezett tetoválásukat.

Mások pedig tárgyi adománnyal: rongyokkal, konzervvel, rizzsel és tésztával járultak hozzá a kezdeményezéshez, amit a továbbiakban is szívesen fogadnak alapítványuknál és a telepen egy­aránt.

ÉM-DA


Miskolc - „Az elmúlt tíz napban 24 állatot fogadtunk be a menhelyre, így sajnos jelenleg nem tudunk mást elhelyezni. (...)” „(...) Mint azt valószínűleg tudjátok, nálunk nincsen férőhely miatti altatás, így időről időre, ha elérjük kapacitásunk végét, muszáj így tennünk” – áll a Miskolci Állatseg...

Az utcáról fogadta be az állatokat Csabainé Lőrinc Marianna
Miskolc - Egy időben tizenkét macska és három kutya élt a cicamentő hölggyel. A miskolci Győri kapuból származó gazdi, Csabainé Lőrinc Marianna híre valószínűleg az évek során elterjedt a csellengő, árva macskák körében, akik újra és újra megtalálják őt piliscsévi otthonában. Egy időben tizenkét ...