Kreatív időtöltés a gyerekekkel

Akt.:
Kreatív időtöltés a gyerekekkel
© Fotó: Matey István
Budapest – Találjunk ki leleményes programokat a téli szünetre!

A karácsonyi ünnepek körüli rohanásban sok szülőnek nem jut ideje arra, hogy hasznos és érdekes otthoni programokat találjon ki a gyerekeknek. Pedig a téli szünetben rendelkezésre álló bő két hétben biztosan szükség lesz ilyen ötletekre. Az alábbiakban gyermekanimátor ad javaslatokat kreatív időtöltésekre.

Készítsünk saját szaloncukrot!

A saját szaloncukor nemcsak a közös elkészítés miatt izgalmas, hanem a becsomagolása is külön program, ráadásul finomabb is, mint amit a boltban lehet kapni. Függően attól, hogy mennyi időnk van, érdemes többféle recepttel is próbálkozni. Sebestyén Orsolya gyermekanimátor szerint a gyerekek is imádni fogják, hogy a karácsony egyik legfontosabb édességét végre sajátjuknak érezhetik, és ajándéknak is kiváló lehet.

Ajándékok gyurmából

A házi gyurmakészítéshez nem kell más, csak só, liszt, víz és egy kis olaj. Az így készült gyurma süthető, viszont csak száradás után fessük ki ételfestékkel. Olcsó, mégis ötletes és szép ajándékokat készíthetnek belőle a gyerekek. Hűtőmágnes, teafiltertartó, medál vagy például többféle dísz is formázható belőle.

Díszítsük fel a lakást!

Vonjuk be a gyerekeket a lakás körüli feladatokba. A karácsonyt megelőző napokban például megkérhetjük őket, hogy segítsenek ünnepi hangulatot varázsolni a lakásba. Életkortól függően akár saját kezűleg is készíthetnek karácsonyfadíszeket, vagy egyszerűen rájuk bízhatjuk az ebédlő vagy a nappali díszítését.

Beszélgessünk az eltelt évről!

Összehozza a családot és újra átélhetjük a fontos élményeket, ha közösen átbeszéljük az év legfontosabb történéseit. Nézzük meg a nyaralásról és a különböző programokról, eseményekről készült képeket. Akár ki is nyomtathatjuk, és egy fényképalbumba rendezhetjük őket. Sebestyén Orsolya szerint ezt évről évre megismételve közös családi hagyományt teremthetünk. Ha jut rá idő, azt is megbeszélhetjük, ki mit tervez a következő évre.

HBN