Helyi közélet

2013.12.30. 12:10

Szeretet hete a magyarhomorogi iskolában

Magyarhomorog - Lezárult a "Szeretet hete" a Magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskolában.

Magyarhomorog - Lezárult a "Szeretet hete" a Magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskolában. Az ünnepi ráhangolódás már december 14.-én megkezdődött, amikor 28 tanuló megtekintette Debrecenben a XXIII. Betlehemes Találkozó előadásait. A településen pedig a templom mellett felállították a Betlehemet, ami előtt az alsó tagozatos tanulók közösen énekeltek, verseltek. Később a református templomban Répási István tiszteletes úr fogadta őket.

A Szeretetbörzén szintén a kisebbek csereberélték játékaikat, majd virágboltos szülők felajánlásként díszcsomagolásba öltöztették az ajándékba szánt tárgyakat.

"Csillagszóró" címmel 11 háromfős felsős csapat között karácsonyi vetélkedő zajlott, melyen első helyezést ért el a Kolozsvári Boglárka, Nápik Vanessza, Tarsoly Tamara nyolcadik osztályos lányok "Szeretet" elnevezésű csapata.

December.21.-én a Kultúrházban szülők meghívott vendégek jelenlétében a második és hetedik osztályosok mutatták be ünnepi műsorukat. Megjelenítették a kis Jézus születésének történetét. A Karácsonyi ének gondolatai pedig a résztvevők szívéhez szóltak.

A hagyományoknak megfelelően a tiszteletes úr szavaival, áldásával fejeződött be az ünnepség.

Záró mozzanatként a tanulók között kisorsoltuk az ünnepi héten végig csillogó karácsonyfát.

- Vmirjáncki József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában