Közvetlen kórházi buszjáratot sürget az LMP jelöltje

Akt.:
Közvetlen kórházi buszjáratot sürget az LMP jelöltje
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Nagycseréről, a Bayk András kertből, de még a Homokkertből sem egyszerű megközelíteni a Kenézy-kórházat, így a körzetben élőknek gondot okoz a szakrendeléseken való részvétel, vagy a kórházban fekvő hozzátartozóik meglátogatása.

Jelenleg csak ritka és nem mindig összehangolt járatokon, átszállással lehet eljutni a Kenézybe, ezért új, közvetlen járat indítását szorgalmazza Tóth Tamás, az LMP önkormányzati képviselőjelöltje. Erről szombaton a Diószegi út és Bihari utca sarkán megtartott sajtótájékoztatóján beszélt, majd hozzátette, a Nagycsere és Kenézy közötti vonalnak érinteni kellene a város tömegközlekedési szempontból fejlesztésre szoruló keleti részeit, valamint a belvárost is. Az szakrendelési időhöz igazodó, reggel és délután közlekedő, az idős, mozgáskorlátozott, illetve a babakocsis utasokra való tekintettel alacsonypadlós autóbuszokat a kórházi látogatások figyelembe vételével szombaton és vasárnap is közlekedtetni kellene.

A körzet képviselőjelöltje hangsúlyozta, a betegellátáshoz való hozzáférés minden debreceni polgár joga, ezért ezt az igényt nem kampányelemként fogalmazták meg, hanem az ott élők érdekében.

HBN