Közúti kontroll Balmazújvárosban

Balmazújváros – A közlekedési balesetek megelőzése és az ittas vezetők kiszűrése és érdekében ittasság-ellenőrzést végeztek a helyi rendőrök.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai március 13-án Balmazújváros belterületén „Finn módszerrel” ellenőrizték a járművezetőket. Az ellenőrzés kiterjedt az alkohol és egyéb vezetési képességre hátrányosan ható szert fogyasztott járművezetők kiszűrése. A rendőrök 75 járművezetőt ellenőriztek, akik közül egy sofőrnél mutatott pozitív értéket az alkoholszonda. A sofőr vezetői engedélyét a rendőrök elvették, ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított a nyomozó hatóság.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése. A közlekedők így folyamatos ellenőrzésekre számíthatnak a megye útjain, annak érdekében, hogy a hatóság minél több kockázati tényezőt kiszűrjön a forgalomból.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –