Közösségi tér lehet belőle

Akt.:
Hamar benépesült az játszótér a Megtestesülés Templom kertjében
Hamar benépesült az játszótér a Megtestesülés Templom kertjében - © Fotó: Matey István
Debrecen – A Megtestesülés templom igyekszik nyitni az Újkerti Lakótelepen élők felé.

Átadták az Újkertben, a Borbíró téri katolikus Megtestesülés templom kertjében felújított, kibővített játszóteret a hétvégén. Kovács Ágnes, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye sajtóreferense arról tájékoztatott, hogy a területen zömében fából készült, az uniós szabványnak megfelelő, dupla tornyos, csúszdával kombinált mászóvárat, kötélmászókát és úgynevezett láncos lépegetőt helyeztek el.

A régi, elhasználódott játszótér elbontása, a leesés esetén az ütést csillapító speciális talaj odahordása, szétterítése, valamint az eszközök telepítése csaknem egy hónapig tartott.

A játszóteret azok az újkerti lakosok is használhatják, akik nem vallásosak. A játszóteret a plébánia nyitvatartási idejéhez igazodva lehet használni. Ez egyelőre még nem alakult ki véglegesen, mindenesetre annyi biztos, hogy délutánonként be lehet menni a játszótérre.


Fotó: Matey István (galéria) Fotó: Matey István (galéria) ©

Nyitás a világ felé

Kovács Ágnestől azt is megtudtuk, hogy a játszótér korszerűsítése része annak a stratégiának, hogy a Megtestesülés templom váljon minél inkább lakótelepi közösségi térré. Az átadást ezért családi nap keretében rendezték meg. A programokra, például az egészséges táplálkozással kapcsolatos előadásra, a kézműves foglakozásra és a koncertre több százan voltak kíváncsiak.

A plébánia az Újkerti Lakótelepen élők mindennapi problémáinak megoldását is igyekszik segíteni. Ennek jegyében ingyenes kutyafuttatót alakítanak ki, valamint kezdeményezték kutyaürülék gyűjtő edények kihelyezését.

A helyi önkormányzati képviselők, Szilágyi László és Korbeák György támogatásával, közbenjárásával az önkormányzat rendelkezésre bocsátott egy használaton kívüli, bekerített területet, ahol majd kialakítják a város első ingyenes kutyafuttatóját – közölte a sajtóreferens.

HBN–OCs


Játszótér a plébánia mellett
Debrecen – Átadták a mostanra elkészült játszóteret az újkerti, Borbíró téri Megtestesülés templom kertjében.

hirdetés