Közösségi közlekedés a Virágkarnevál idején

Akt.:
Közösségi közlekedés a Virágkarnevál idején
© Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – A Virágkarnevál ideje alatt a DKV a városban zajló programokhoz igazítja járatainak közlekedését.

A Debreceni Virágkarnevál ideje alatt, reggel 6 órától, 6 óra 30 perctől, illetve 7 órától a karneváli menet déli órákban történő elhaladásáig, valamint 19 órától a tűzijáték végéig a DKV Zrt. a helyi autóbusz-, trolibusz- és villamosjáratok közlekedését a karneváli programokhoz igazítja.

Autóbusz

A karneváli felvonulás reggel 6 órától, a menet elhaladásáig a következő autóbuszok útvonalát érinti:

10/10A, 11, 12, 13, 15/15Y, 16, 19, 22/22Y, 23, 23Y, 24/24Y, 25/125, 25Y/125Y, 33, 34, 35, 36, 41, 42, 43

A 11-es és 43-as autóbuszok délelőtt két szakaszban, a többi járat terelőútvonalon közlekedik.

A 23-as és 23Y-os autóbuszok délelőtt nem közlekednek.

Azokon a járatokon, melyeken a teljes útvonalon csak átszállással tudnak utazni, a felszálláskor érvényesített vonaljegy az átszállás után is érvényes, de azt mindkét járművön érvényesíteni kell.

Az esti programok (19 órától üzemzárásig) a következő autóbuszjáratokat érintik: 10/10A/10Y, 12, 13, 16, 22/22Y, 23, 23Y, 24/24Y.

A részletes terelőútvonalak megtalálhatók a DKV honlapján.

Villamos

Az 1-es villamos forgalma üzemkezdettől előre láthatólag 13 óráig, a karneváli menet befejezéséig a teljes vonalhosszon szünetel. Ezt követően egészen 21 óra 30 percig teljes körforgalomban közlekedik.

A 2-es villamos üzemkezdettől, várhatóan 12 óráig nem közlekedik augusztus 20-án. Amint a virágkarneváli menet elhagyja a Bethlen utca – Hunyadi János utca csomópontot, a 2-es villamos egészen üzemzárásig, teljes körforgalomban közlekedik.

A tűzijáték ebben az évben is az Egyetem téren lesz, ezért 21 óra 30 perc és 23 óra között az 1-es villamos csak a Nagyállomás – Nagyerdei körút – Nagyállomás szakaszon közlekedik, a tűzijátékot követően pedig üzemzárásig teljes körforgalomban közlekednek.

Trolibusz

Az 5-ös és 5A-s viszonylatokon forgalomkorlátozással nem kell számítaniuk az utasoknak. A virágkarneváli menet zavartalan lebonyolítása érdekében a 3-as és 3A-s, valamint a 4-es trolibuszok forgalmát korlátozza a DKV Zrt.

A 3-as, 3A-as trolibuszok üzemkezdettől várhatóan 6 óra 30 percig, a 4-es trolibuszok üzemkezdettől 6 óra 25 percig a Piac utca – Kossuth utca kereszteződés lezárásáig, menetrend szerint teljes vonalhosszban közlekednek. Reggel 6 óra 25 perctől előreláthatóan 12 óráig a mindhárom viszonylat forgalma szünetel. A menet elhaladása után, várhatóan 12 órától egészen üzemzárásig a járatok mindhárom viszonylaton menetrend szerint, teljes vonalhosszban közlekednek.

Éjszakai közlekedés

Villamos

A DKV Zrt. a tűzijátékra kilátogatók gyors elszállítása érdekében az 1-es villamos vonalán éjszakai járatokat indít, a Nagyállomásról az alábbi időpontokban:

  • 23.20
  • 23.40
  • 00.00
  • 01.00

Autóbusz

C1-es autóbuszjárat

A Klinikák és a Nagyállomás között, a következő útvonalon közlekedik:
Klinikák (ideiglenes forduló) – Nagyerdei körút – Hadházi út – Nyíl utca – Árpád tér – Kassai út – Sámsoni út – Acsádi út – Veres Péter utca – Vámospércsi út – Hétvezér utca – Diószegi út – Borzán Gáspár utca – Monostorpályi út – Mikepércsi út – Nagyállomás

A C1-es autóbuszok indulási időpontjai a Klinikáktól: 22.50, 23.50

C2-es autóbuszjárat

A Klinikák és a Nagyállomás között, a következő útvonalon közlekedik:
Klinikák (ideiglenes forduló) – Nagyerdei körút – Pallagi út – Móricz Zsigmond út – Békessy Béla utca – Mikszáth Kálmán utca – Thomas Mann utca – Nádor utca – Dózsa György utca – Mester utca – Pesti utca – Kishegyesi út – Derék utca – Vincellér utca – István út – Vértesi utca – Gázvezeték utca – Mikepércsi út – Nagyállomás

A C2-es autóbuszok indulási időpontjai a Klinikáktól: 22.55, 23.55

C3-as autóbuszjárat

A járat a Klinikáknál ideiglenesen kialakított megállótól Józsára szállítja az utasokat.

A következő útvonalon közlekedik:

Klinikák (ideiglenes forduló) – Nagyerdei körút – Pallagi út – Móricz Zsigmond út – Békessy Béla utca – Böszörményi út – Füredi út – Szabó Lőrinc utca – Károli Gáspár utca – Vezér utca – Böszörményi út – 35-ös számú főút – Sillye Gábor utca – Felsőjózsai utca – Elek utca – Rózsavölgy utca – Gönczy Pál utca – Bocskai István út – Tokaji utca – Templom utca – Alsójózsai utca – Nagyszentgyörgy utca
A C3-as autóbuszok indulási időpontjai a Klinikáktól: 23.00, 00.00.

A megállóhelyek megtalálhatók a DKV honlapján.

A reptéri járatokhoz igazodva augusztus 20-án módosul az Airport1 és Airport2 járatok menetrendje is.

A járatokat csak érvényes menetjeggyel, illetve bérletszelvénnyel lehet igénybe venni.


Debrecen - A közlekedőknek forgalomkorlátozásra kell számítaniuk Debrecenben a 49. Virágkarnevál idején - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. A police.hu-n megjelentetett tájékoztatás szerint a közlekedőknek augusztus 19-től augusztus 21-ig a város több pontján útlezárásokra, megál...

Debrecen - A virágkarneváli programsorozat keretében rendezik meg a Kossuth téren a 3D Mapping épületvetítést. A zavartalan lebonyolítás érdekében és a várhatóan nagyszámú néző miatt augusztus 17-én, 18-án és 19-én 21 órától éjfélig mindkét villamosvonalon változik a közlekedés. A villamosok két ...

Oldtimerek felvonulása a 2017-es virágkarneválon
Debrecen - Jó, ha tudja, hogy ne érje meglepetés. A Debreceni Közterület Felügyelet közleménye. Augusztus 20-án rendezik meg a 49. Debreceni Virágkarnevált. A Debreceni Közterület Felügyelet közleményben értesíti a gépjárművezetőket, valamint a rendezvényre látogató vendégeket, hogy a Debreceni ...