Közösséggé kovácsolódott alkotók Hajdúnánáson

A táborban készült alkotásokból összeállított tárlattal zárult az I. Hajdúnánási Ifjúsági Képzőművészeti Alkotótábor
A táborban készült alkotásokból összeállított tárlattal zárult az I. Hajdúnánási Ifjúsági Képzőművészeti Alkotótábor - © Fotó: Magánarchívum
Hajdúnánás – Bezárta kapuit a I. Hajdúnánási Ifjúsági Képzőművészeti Alkotótábor – a Porta.

A városi művelődési központ kis aulájában rendezték meg az I. Hajdúnánási Ifjúsági Képzőművészeti Alkotótábor zárókiállítását. A nánási önkormányzat az idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az alkotótábort, melyre a megye különböző városaiból (Hajdúnánás, Hajdúböszörmény, Hajdúvid, Debrecen) és határainkon túlról, a Partiumból, Lengyelországból érkeztek alkotók.

Fotó: magánarchívum Fotó: magánarchívum ©

A tábor művészeti vezetője dr. Orosz Csaba képzőművész volt, a Nyíregyházi Főiskola Bölcsészettudományi és Művészeti Kar Vizuális Kultúra Intézet főiskolai adjunktusa.

Az összetartás végett

A táborban az alkotás mellett a közös programok is színesítették az egy hetet: fürdőlátogatás, közös vacsorák, esti beszélgetések. A szakmai kirándulás keretében ellátogattak a debreceni Déri Múzeumba és a Modembe, ahol megtekintették az állandó és időszaki kiállításokat.

Értékek bölcsője

Az alkotással telt napok mellett Hajdúnánás turisztikai és gasztronómiai nevezetességeivel is megismerkedtek az itt eltöltött idő alatt. A fiatalok egymástól is tanulhattak, betekintést nyerhettek egymás munkáiba, technikáiba.

Fotó: magánarchívum Fotó: magánarchívum ©

Az ifjú alkotók munkáiból összeállított zárókiállítást Szemadám György Munkácsy-díjas festőművész nyitotta meg. Az ünnepségen Szólláth Tibor polgármester örömét fejezte ki, hogy az itt eltöltött idő alatt számos értékes alkotás született, és közösséggé formálódtak a különböző művészeti ágat képviselők csoportjai.

A kiállítás megtekintésére augusztus 18-ig várják az érdeklődőket.

HBN