Közösségépítő családi programok

Közösségépítő családi programok
© Fotó: DMK
Debrecen – Immáron tizedik alkalommal rendezik meg a Debrecen-szerte zajló városrészi gyermeknapot.

– Az a cél, hogy tartalmas kikapcsolódást nyújtsunk a városlakó családoknak, s mindenekelőtt a gyerekeknek – mondta Komolay Szabolcs alpolgármester egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

A városrészi gyermeknapot tizedik alkalommal rendezik meg a Debreceni Művelődési Központ alegységei: a Nagysándor-telepen, a Wesselényi-lakótelepen, a Lencz-telepen, a Homokkertben, a Vargakertben, Józsán, Nagymacson, a Vénkertben, az Újkertben, a Nagyerdőn, a Liget téren és az Ifjúság utcán. A korábbi évek tapasztalata alapján idén is összesen közel 15 ezer embert várnak a rendezvényekre.

Jantyik Zsolt, a művelődési központ vezetője úgy fogalmazott, a gyerekek a jövőt jelentik, ha velük foglalkozunk, a jövővel foglalkozunk – emiatt nem mindegy, mit adunk át nekik. Az alpolgármester azt is megemlítette, az ehhez hasonló események arra is jók, hogy az emberek jobban megismerhessék városuk kultúráját, közvetlen környezetüket, s nem utolsó sorban közösségépítésre is alkalmasak.

A rendezvényeket az I. Ondódi Pünkösdikirály-választás és Gyermeknap nyitja szombaton, ahol is játszóházak, versenyek, rendőrkutya-bemutató, táncbemutatók, koncertek, utcabál várja az érdeklődőket, s természetesen a pünkösdi királyt is megválasztják majd.

HBN
hirdetés