Közös Super Bowl-nézés lesz a víztoronyban

Közös Super Bowl-nézés lesz a víztoronyban
Debrecen – Színes programokkal és közös meccsnézéssel várja az érdeklődőket a debreceni Amerikai Kuckó és a Nagyerdei Víztorony az 50. Super Bowl alkalmából február 7-én, 20 órától.

Debrecen is méltó módon egy nagy körítéssel készül az NFL nagydöntőjére. Az elmúlt két évben a hagyományt teremtve a cívisvárosi Amerikai Kuckó adott otthont annak az estének, amikor a tojásfoci szerelmesei és minden érdeklődő együtt nézhette meg a Super Bowlt, valamint megismerkedhetett a sportág kultúrájával. Az American Corner Debrecen idén a Nagyerdei Víztoronnyal együttműködve a szépen felújított, izgalmas terekkel rendelkező Víztoronyban várja az amerikai foci szerelmeseit, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Ezen az éjszakán a szervezők különleges programokkal készülnek. A hangolódás már nyolc órakor megkezdődik A szív bajnokai című film vetítésével, amely Michael Oher amerikai focista történetét dolgozza fel. A játékos egyébként annak a Carolina Panthers-nek a falembere, amely az ide Super Bowl-ban mérkőzik meg a Denver Broncos-zal. Ezt követően Dr. Venkovits Balázs, a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézet, Észak-Amerikai Tanszékének oktatója vezeti be a látogatókat a Super Bowl-lal kapcsolatos szokásokba és ennek kultúrájába.

A programsorozat két Skype-előadással folytatódik. Először két Magyarországon játszó amerikai focista, Troy Rice és Dion Williams beszél arról, hogy az Egyesült Államokban hogyan működik sportoktatás az iskolákban. Ezt követően pedig Jeney Orsolya, az Amnesty International Magyarország igazgatója beszél a nők és a sportág kapcsolatáról. A beszélgetéseket Makranczi László, a Debrecen Gladiators sajtóreferense moderálja, a témákkal kapcsolatban pedig a cívisvárosi együttes játékosai is megszólalnak majd.

Az estét pedig a hétfő hajnali fél egytől kezdődő 50. Super Bowl nézése zárja, melyet nagykivetítőn tekinthetnek meg angolul az érdeklődők, de akik magyarul szeretnék nézni a közvetítést, annak a szervezők biztosítanak erre lehetőséget. Mindemellett kvízek, tippjáték és egyéb szórakoztató programok és különlegességek várják az érdeklődőket a helyszínen, ahol a Debrecen Gladiators játékosaival is beszélgethetnek a vendégek. Továbbá a látogatók kipróbálhatják, milyen amerikai focistának lenni, hiszen lesz felszereléspróba és fotózkodás is.

A program ingyenes.


A program részletesen

20.00-22.00
Filmnvetítés: A szív bajnokai – filmet angolul vetítik angol felirattal22.00-20.30
Az amerikai foci és az amerikai sportok közösségformáló ereje
Előadő: Dr. Venkovits Balázs, a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézet, Észak-amerikai Tanszék oktatója22.35-23.00
Skype beszélgetés a Miskolc Steelers két amerikai játékosával Dion Williams-szel és Troy Rice-szal, akik az amerikai foci jelentőségéről és személyes tapasztalataikról beszélnek. Hozzászólnak majd a Debrecen Gladiators játékosai is.
Moderátor: Makranczi László, a Magyar Amerikai Futball Szövetség újságírója és a Debrecen Gladiators sajtóreferense

11.10-11.40
Skype előadás és beszámoló
Jeney Orsolya, az Amnesty International Magyarország igazgatója, a nők és az amerikai foci kapcsolatáról beszél

0.30
Super Bowl L közös meccsnézés Carolina Panthers-Denver Broncos

További programok:
– párhuzamosan nézhető eredeti amerikai és magyar közvetítés (a szünetekben tehát mindenki választhat a reklámok és az itthoni szakkommentátorok közül),
– bemelegítés és ismerkedés a játékszabályokkal,
– kvíz és superbowl-tippverseny.


– Makranczi László –
hirdetés