Megmutatni azt is, ami nem ismert

Akt.:
Megmutatni azt is, ami nem ismert
© Fotó: Molnár Péter
Hajdú-Bihar – Közös standon mutatkozik be Hajdú-Bihar megye és Hajdúhadház az Utazás Kiállításon.

Egyre népszerűbb a turisták körében az Észak-alföldi régió, benne megyénk a Magyar Turizmus Zrt. és a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. Miközben a vendégek száma tavaly országosan 7,2 százalékkal emelkedett, az Észak-Alföldön 9,9 százalékkal nőtt – mondta Pajna Zoltán a megyei közgyűlés elnöke egy sajtótájékoztatón, ahol bejelentették: február 26-a és március 1-je között az Utazás Kiállításon, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban közös standon mutatkozik be Hajdú-Bihar megye és Hajdúhadház. A következő években más megyei városok is ilyen bemutatkozási lehetőséget kapnak.

Káposztásan

A rendezvényen Hajdúhadház elsősorban a manapság már több ezer embert megmozgató Hadházi Káposztás Napokat népszerűsíti és a „hadháztáji” védjegy termékeit kóstoltatja majd a látogatókkal – ismertette Csáfordi Dénes, a kisváros polgármestere. Hozzátette: a több mint tíz éves múltra visszatekintő Káposztás Napokat a káposzta betakarítása, a savanyítás időszakában, szeptemberben rendezik meg. Három nap alatt elsősorban a káposztatermesztéssel és feldolgozással kapcsolatos helyi hagyományokat, szokásokat elevenítik fel és szórakoztató programokat is tartanak.

Újabb célok

Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke arról beszélt a tájékoztatón, hogy a megye célja, a Debrecen, Hortobágy, Hajdúszoboszló hármas mellett a kevésbé ismert hajdú-bihari turisztikai értékek megismertetése. Ennek jegyében az önkormányzat az Utazás kiállításon új turisztikai kiadványával jelenik meg, amelyben úti célként többek között a megye vadászterületei, horgásztavai, történelmi emlékei, kiránduló és kikapcsolódást nyújtó területei, parkjai, kiváló termál vízzel rendelkező fürdőhelyei szerepelnek.

HBN-OCs