Helyi közélet

2014.12.08. 18:08

Vannak még karácsonyi csodák?

Debrecen - Sokan segítenének annak a nőnek, akitől azért akarják elvenni gyermekét, mert nincs otthona.

Debrecen - Sokan segítenének annak a nőnek, akitől azért akarják elvenni gyermekét, mert nincs otthona.

Egy budapesti vállalkozó házaspár azt ígérte a múlt héten egészséges kislánynak életet adó, most még a szülészeten lévő fiatal hajléktalan nőnek, hogy amennyiben talál egy 30-35 ezerbe kerülő albérletet, kifizetik neki.

Mint arról a múlt héten beszámoltunk, Bogdán Viola és élettársa az év elején úgy vállaltak gyermeket, hogy a nő egy presszóban pultosként, élettársa Zsolt, Németországban kőművesként dolgozott. Amikor a nő hasa gömbölyödni kezdett, elbocsátották. Zsolt ugyanakkor nem kapta meg munkája ellenértékét. Albérletüket így nem tudták fizetni, október végére hajléktalanok lettek. A nő beteg nevelőapja néhány napja szintén fedél nélkül él. Heteken keresztül egy panelház liftháza mellett, a földön fekve éjszakáztak, nappal az utcákat rótták. Többször kértek segítséget különböző helyekről, de helyhiány miatt mindenhonnan elutasították őket.

Összefogás

A hajléktalan kismamáról szóló cikkünket több tízezren megosztották az interneten és olvasták az újságban, melynek nyomán sokan ajánlottak fel segítséget. Van olyan, aki bébiholmit, más gyermekkocsit és pelenkát küld. A kisbabát örökbe fogadnák. A legnagyobb közösségi oldalon olyan csoportok is szerveződnek, akik a legkomolyabb gondot, a lakhatási problémát igyekeznek megoldani. Szabolcsba és a Dunántúlra máris mehetne, de Viola Debrecenben szeretne maradni. (A nőnek van egy 10 és egy 19 éves itt élő lánya is.) Egy itteni kis házról, vagy lakásról álmodik. A segítők közös célja, hogy karácsony előtt ne válasszák szét az anyát és kisgyermekét.

HBN-OCs


Debrecen - Nyolc hónapos terhesen napközben az utcán, éjszaka egy lépcsőházban lakik egy hajléktalan nő.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában