Közös hangverseny a Zeneművészeti Karral

Közös hangverseny a Zeneművészeti Karral
Közös hangverseny a Zeneművészeti Karral - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Debrecen Helyőrségi Zenekara és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói közös koncertet adnak május 6-án 19.00 órától a Zeneművészeti Kar Liszt-termében.

A két szervezet között évek óta kiváló a kapcsolat, a 2009-ben kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően a katonazenészek szakmai tudásukkal segítik a fúvószenekari-karnagy szakirányú mesterképzést, valamint a helyőrségi zenekar és a kar hallgatói többször részt vettek már egy-egy fellépés erejéig egymás rendezvényein.

A szerda esti hangverseny repertoárját közösen állították össze, felcsendül – többek között – Bach: 147. kantáta című alkotása, valamint a Toccata in D Minor művének könnyűzenei átirata, illetve Duke Ellington híressé vált szerzeménye, a Caravan is hallható majd. Vezényelnek: Dohos László nyugállományú ezredes, Liszt-díjas főkarmester; Bekker Gyula a Zeneművészeti Kar oktatója; Kovács István őrnagy, a Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar karmestere és Pál István százados, a Debrecen Helyőrségi Zenekar karmestere.

– MH 5. Bocskai István Lövészdandár –
hirdetés