Közös demonstrációra gyűltek össze az elmúlt időszak kormányellenes tüntetői

A Nem maradunk csendben és az Oktatási Szabadságot Facebook-csoport Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk! címmel megrendezett kormányellenes tüntetésének résztvevői gyülekeznek a fővárosi Műegyetem rakparton 2017. május 21-én.
A Nem maradunk csendben és az Oktatási Szabadságot Facebook-csoport Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk! címmel megrendezett kormányellenes tüntetésének résztvevői gyülekeznek a fővárosi Műegyetem rakparton 2017. május 21-én. - © MTI Fotó: Mohai Balázs
Budapest – “Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk!” mottóval hirdetett tüntetést a Nem maradunk csendben és az Oktatási Szabadságot nevű Facebook-csoport vasárnap délután Budapestre.

A demonstrálók a Műegyetem rakparton gyűltek össze, hogy – a közösségi médiában megjelent meghívó szerint – egyebek mellett a “lex CEU, a civilek elleni törvény, az EU-ellenes kampány, a szabad média maradéka elleni háború és a reklámadó” ellen tüntessenek.

Dinók Henriett, a Romaversitas Alapítvány igazgatója arról beszélt: a roma diákoknak, hallgatóknak oktatási segítséget nyújtó szervezetüket magyarellenesnek bélyegzi a jelenlegi hatalom, amely mindent megtesz annak érdekében, hogy az európai uniós források ne jussanak el hozzájuk. Azt hangoztatta: nem Brüsszelt, hanem a “rajtunk élősködő magyar oligarchákat” kell megállítani.

Lukácsi Katalin, aki nemrég kilépett a KDNP-ből, arról beszélt, hogy ezen döntésében a menekültügy kormány általi kezelése, a Népszabadság “beszántása” és a CEU elleni törvény is szerepet játszott. Szerinte a kormány nemcsak az EU-val, hanem Rómával és Ferenc pápával is vitatkozik.

A demonstráló tömeg nem sokkal este hat óra után rendőri felvezetés mellett indult el a Szabadság híd irányába, hogy aztán az Országházhoz vonuljanak. A menet elején egy teherautó haladt, amelyről buzdító szavakat mondtak és zenét játszottak.

– MTI –