Közös célokért küzdők segítéséről beszéltek

Közös célokért küzdők segítéséről beszéltek
© Fotó: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata
Debrecen – A megyei civil szervezetek támogatásáról tájékoztattak az Ifjúsági Házban szerdán.


A civil szektor olyan önmagában működő szervezet, melynek kell az iránymutatás – fogalmazott dr. Széles Diána alpolgármester majd kiemelte, a várossal való együttműködést és a közös programok szervezését látja tartja célravezetőnek. Szólt a Civil Ifjúsági és Sport Alapról, amelyből 20 millió forintot osztanak szét. Tavaly az igénylők több mint háromnegyedét, 110 csoportot támogattak összesen 13 millió forinttal az állami pénzből. Idén április 30-ig lehet jelentkezni.

– Megyénkben több mint 3 ezer ilyen közösség tevékenykedik, melyek akkor tudnak hatékonyan működni, ha a helyi képviselőkkel, valamint az önkormányzattal is jó kapcsolatot ápolnak – folytatta a gondolatmenetet Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Hozzátette, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap jó lehetőséget ad arra, hogy szakmai és pénzügyi segítséget kapjanak e kis közösségek. Ebből a forrásból tavaly több, mint 70 millió forint jutott Debrecenbe – osztotta meg.

Bulcsu László megyei közgyűlési alelnök elmondta, az önkormányzat feladata a civil szervezetek anyagi forrásainak megteremtése. Úgy véli: a Civil Ifjúsági Centrum erősíti a közösségi és megyei kapcsolatokat.

HBN–FL