Közönségszórakoztató meccsre és győzelemre számít az újvárosiak mestere

Feczkó Tamás
Feczkó Tamás - © Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – A hétközi fordulót követően vasárnap is mérkőzés vár a Merkantil Bank Liga mezőnyére, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő Zalaegerszegen lép pályára 13 órától. Azért a furcsa időpont, mert a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

A csütörtöki játéknapon a Balmazújvárosnak meggyűlt a baja a Váccal, Nagy Tibor tanítványai kihúzták 0–0-s döntetlennel, így ponttal távoztak a Hajdúságból. – Ebben az évben már hozzászoktunk ahhoz, hogy az ellenfeleink nem akarnak futballozni, inkább a bunkerfocit választják, ha hozzánk látogatnak. Nagy Tibor csapata 13 bajnokiból mindössze egyet veszített el, s most is elérték, amiért jöttek, mert egyértelmű volt, hogy 0–0-ra játszanak. Az eddigi bajnokikon sikerült ráerőltetnünk az akaratunkat az ellenfeleinkre, nyomás alatt tartva, mindig sikerült hibára kényszerítenünk őket, most viszont kevés helyzetet alakítottunk ki, s nem tudtunk gólt szerezni – nyilatkozta a Naplónak Feczkó Tamás, a balmazújvárosiak vezetőedzője.

Focizni akarnak

Nincs sok idő az elvesztett pontokon búslakodni, ugyanis vasárnap újabb komoly erőpróba vár az újvárosiakra, a tabella 10. helyén álló ZTE ellen kell bizonyítaniuk. – Zalaegerszegen még soha nem győztünk, remélem, most megszakad ez a sorozat. Az NB II-es csapatok nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy hétközi fordulóban is pályára kell lépniük, ráadásul mi a lehető legmesszebb utazunk, éppen ezért már szombaton útra kelünk. Sokat jelentene, ha a saját játékunkat és tempónkat tudnánk hozni, mert akkor jó esélyünk lenne a siker kiharcolására. Ráadásul televíziós meccset játszunk, ami mindig feldobja a társaságot, bízom benne, így lesz ez most is. Jó, közönségszórakoztató futballra számítok, mert mindkét csapat focizni akaró alakulat – fogalmazott az NB II-es pontvadászat 3. pozíciójában lévő Balmazújváros trénere.

HBN-BN