Helyi közélet

2012.09.18. 10:42

OGY-választás - Kósa: az ajánlószelvények nem védték meg a politikát a paprikajancsiktól

Budapest, 2012. szeptember 18., kedd (MTI) - A kopogtatócédulák rendszere nem védte meg a magyar politikai életet, a parlamentet a "paprikajancsiktól" az elmúlt húsz évben - állt ki Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke az ajánlószelvények megszüntetése mellett az M1 Ma reggel című műsorában, kedden.

Budapest, 2012. szeptember 18., kedd (MTI) - A kopogtatócédulák rendszere nem védte meg a magyar politikai életet, a parlamentet a "paprikajancsiktól" az elmúlt húsz évben - állt ki Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke az ajánlószelvények megszüntetése mellett az M1 Ma reggel című műsorában, kedden.A kormánypárti politikus arra a riporteri felvetésre, hogy nem válik-e a politikai mezőny egyfajta bolhacirkusszá attól, hogy a jelöltté váláshoz nem lesz szükség ajánlószelvények összegyűjtésére, azzal a kérdéssel válaszolt: vajon tényleg megvédte a politikát vagy a parlamentet ez a szűrő attól, "hogy nyilvánvaló paprikajancsik, bohócok, kalandorok, haszonlesők, megélhetési emberek kerüljenek tömegével a parlamentbe?".

"Gondoljunk csak Torgyán Józsefre, vagy néhány olyan figurára, akit mindenki ismer" - folytatta Kósa Lajos, saját felvetésére nemmel válaszolva.

Az alelnök hétfőn, szintén az M1-en beszélt arról, hogy a Fidesz javaslata szerint a megszűnő ajánlószelvények helyett a jövőben kétszáz aláírást kell majd összegyűjteni a parlamenti választáson való képviselő-jelöltséghez.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában