Kozma Mihály: „remekeltek a mieink”

Kozma Mihály: „remekeltek a mieink”
Kozma Mihály: „remekeltek a mieink” - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – 116 nagypályán és 152 teremben lejátszott bajnoki mérkőzéssel a hátuk mögött vonulhattak nyári szünidőre a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola labdarúgó szakosztályának ifjú focistapalántái. Az együttesek közül az U-16-os korosztályú Zolnai-legénység tudott érmet szerezni, a gyerekek egy évvel idősebbek között lettek bronzérmesek az NB II. Észak-keleti csoportjában.

„Idén is kiváló évet zárt a DSC-SI labdarúgó szakosztálya. Mind teremben, mind pedig a nagypályán remekeltek mieink” – kezdte az évértékelést Kozma Mihály szakosztályvezető, aki rögtön hozzátette azt is, hogy két éve minőségi és mennyiségi fejlesztésbe kezdett a labdarúgó szakosztály. „- Bővítettük a korosztályainkat, ma már 10 korcsoportban, 6-19 éves korig, tehát az óvodától a középiskola végéig játszhatnak nálunk a gyerekek. Két csapatunkkal az ország legerősebb utánpótlás bajnokságában szerepelünk. Hétről-hétre olyan patinás egyesületekkel küzdünk a bajnoki pontokért, mint a Honvéd, az MTK, a DVTK, a Nyíregyháza és természetesen a DVSC. A minőségi fejlődés érdekében Szilágyi Balázs személyében külön mozgásjavító koordinációs edzőt is foglalkoztatunk. Minden korcsoportunk teremben is edzett, mert a téli időszakban is versenyeztettük a gyerekeket. 12 csapatunkat neveztük be a futsal bajnokságba, ahol a téli időszakban minden hétvégén számot adhattak fiataljaink a tudásukról. Gyerekeink összesen 152 mérkőzésen léptek pályára ebben az időszakban. A terembajnokságban való szereplésünk tehát nem csak eredményes volt, de remekül egészítette ki a nagypályás szakmai munkát is” – vélekedett a szakosztályvezető. A DSC-SI-nek szinte minden korcsoportban sikerült a dobogón végeznie a megyei futsal bajnokságban, kettőben pedig aranyérmet is szereztek a gyerekek. A 2000-es korosztály, Arany László együttese a regionális döntőig is eljutott.

A csapatok téli felkészülését szolgálta a hagyományosan megrendezett Garamvölgyi Lajos Emléktorna is, amelyen garantált a jó színvonal, hiszen a nagyobb korosztályú gyerekeknek olyan együttesekkel kellett megküzdeniük, mint a Videoton, a Nyíregyháza, vagy éppen a mezőnyből kiemelkedő DVSC. Nagyszerű eredményt ért el a tornán a DSI 2002-es születésű gyerekekből álló csapata, amelyik a Balmazújvárost, a DEAC-ot, a Loki Focisulit és a Nyíradonyt megelőzve első helyen végzett. „- Legidősebb négy korcsoportunk játszott nagypályán. Közülük a Selyem Nándor vezette 17 éveseink a legnagyobbak között, a 21 éves korcsoportban vitézkedtek sikerrel. Zolnai Lajos U-16-os csapata az utolsó mérkőzésig az aranyéremért is harcban állt, végül azonban csak a bronzérem sikeredett. A játékosoknak talán ez némi csalódást jelentett, a Sportiskola vezetése azonban nagyon nagyra értékeli ezt az eredményt, hiszen a srácok egy évvel idősebbek között szerepeltek az idén. Sőt, ezekben a korcsoportokban van olyan fiatal labdarúgónk, Szabó Péter, aki már több mint 250 bajnoki találkozón őrizte sikerrel a Sportiskola hálóját. Jankovics Sándor és Arany László együttesei az első osztályú utánpótlás bajnokságban jó teljesítményt nyújtva a középmezőnyben tudtak végezni, biztosítva ezzel azt, hogy Sportiskolánk a következő szezonban is a legmagasabb szintű utánpótlás bajnokságban képviseltethesse magát. A DVSC felnőtt együttesének az új stadionba költözésével pedig megnyílt a lehetőség játékosaink számára, hogy az Oláh Gábor utcai füves centerpályáján játszhassák bajnoki mérkőzéseiket” – zárta gondolatait Kozma Mihály.

Az U-10-13 éves korcsoportok a kelet-magyarországi regionális bajnokságban vitézkedtek, Szabó János, Győrösi Péter és Benedek Barna irányításával. A legkisebbekkel a legendás nevelőedző Szilágyi József mellett Bernáth Lajos és Arany László foglalkozik. A Debreceni Sportcentrum – Sportiskola az általános iskolák alsó tagozataiból továbbra is várja a jelentkezőket, hiszen ott kiváló edzők kezei között, egyre ideálisabb körülmények között, a Nagyerdő szívében készülhetnek a jövő labdarúgói.