Közlemény – Szombaton Critical Mass Debrecenben!

Akt.:
Közlemény – Szombaton Critical Mass Debrecenben!
© Fotó: HBN archív
Debrecen – A Föld Napját (április 22.) követő első hétvégén ismét végiggurul a biciklis menet Debrecenen, hogy felhívja a figyelmet a tiszta levegő, a Föld természeti környezetének megóvására (is).

Éppen ezért fő célunk továbbra is változatlan: alternatívát akarunk felmutatni minden gépi meghajtású járművel közlekedő ember számára. Szeretnénk megmutatni, hogy a kerékpár nem játékszer, és nem is csupán sporteszköz, hanem egy környezetkímélő, egészségmegőrző, hatékony közlekedési eszköz, melyet egyre többen választanak a mindennapi közlekedéshez városunkban is. Éppen ezért továbbra is kiemelt figyelmet érdemel a városi fejlesztések során.

Persze más, kézzelfoghatóbb célokat is meghatároztunk… Az idei demonstrációnk mottója: “Nyissunk kelet felé!” Még mielőtt bárki valami ide nem illő dologra gondolna, el kell mondanunk, hogy az adott felkiáltással kettős célt szeretnénk meghatározni a debreceni kerékpáros demonstrációnak és jövőbeli munkánknak:

  • Debrecen kisforgalmú, egyirányú utcái indokolatlan módon gátolják a kerékpáros tömegek szabályos, rövidtávú és gyors haladását. Miközben sok magyar városban elterjedt ez a megoldás, városunkban valamilyen oknál fogva írtóznak bevezetésétől… Nyissunk!
  • Debrecen keleti városrészei kerékpáros szempontból mostohán vannak kezelve, ezért szeretnénk, ha ezen területek is csatlakoznának a városi kerékpáros hálózatba; sokkal nagyobb mértékben, sokkal emberés kerékpárbarátabb módon… Keletre!

Fotó: HBN archív Fotó: HBN archív ©

Az útvonal:

  • Medgyessy sétány / Vigadó tér – Pallagi út – Nagyerdei körút – Hadházi út – Zákány utca – Kassai út – Rakovszky Dániel utca – Hajnal utca – Wesselényi utca – Erzsébet utca – Külsővásártér -Nyugati utca – Segner János tér – Hatvan utca – Kossuth tér.

Az útvonal mentén közlekedő autóbuszok és trolibuszok menetrendjében néhány perces késés várható.

Táv:

  • 8,41 km

Tervezett menetrend (április 25., szombat):

  • 16:30 Gyülekező a debreceni Nagyerdőn a Medgyessysétánynál
  • 16:45 Információk bringásoknak és a lentebb is olvasható biztonsági tájékoztatás
  • 17:00 Indul a felvonulás. Csatlakozni, kiállni az útvonal mentén bárhol lehet.
  • 18:00 Érkezés a Kossuth térre a Nagytemplomhoz. A Critical Mass mozgalmat szimbolizáló bringaemelés.

– Magyar Kerékpárosklub, Debreceni Területi Szervezet –Sporthírek


hirdetés