Uncategorized

2014.11.19. 09:25

Új gyógyszer a merevedési zavarok kezelésében

A merevedési zavarok változatlanul a világ leggyakoribb kóros állapotai. A 40 év feletti férfiak mintegy 50 %-ának időnkénti vagy mindennapos problémája, s ez az arány az életkor előrehaladtával csak emelkedik.

A merevedési zavarok változatlanul a világ leggyakoribb kóros állapotai. A 40 év feletti férfiak mintegy 50 %-ának időnkénti vagy mindennapos problémája, s ez az arány az életkor előrehaladtával csak emelkedik.

Jelenleg világszerte mintegy 150 millió férfit érint ez a probléma . Magyarországon fél millió férfi életének átmeneti vagy állandó jellegű kísérője a szexuális élet zavara, bár elgondolkodtató módon hazánkban e férfiak mindössze 10 %-a fordul andrológushoz panaszával.

A terápiás próbálkozások , a szexuális teljesítőképesség hanyatlásának megállítására, az örök fiatalság elixírjének megtalálására, az erekciós zavarok rendezésére tett kísérletek egyidősek az emberiséggel.

l998. márciusában történt az igazi áttörés, amikor az első biztonságos , bizonyítottan hatékony gyógyszer, egy un. foszfodieszteráz bénító forgalmazását engedélyezték. A gyógyszer páratlan karriert futott be, néhány év alatt minden idők legkeresettebb gyógyszerévé vált. 5 évvel később két újabb gyógyszer jelent meg, s a potencia javító készítményekkel elért eredmények a legmerészebb várakozásokat is igazolták.

E vegyületek a hímvesszőben fejtik ki hatásukat, egy enzim gátlása révén elősegítik a hímvessző simaizom elemeinek elernyedését, így a természetes mechanizmusnak megfelelő módon jön létre az erekció. Ott és akkor hatnak, ahol és amikor kell, a szexuális vágyat nem fokozzák, ám annak megléte és a megfelelő szexuális késztetés esetén e biztosítják a megfelelő szervi hátteret.

Szájon át szedhetők, és hatásmechanizmusukból következően hozzászokás nem fejlődhet ki e gyógyszerekkel kapcsolatosan. Segítségükkel hamarabb következik be a szexuális inger kiváltotta merevedés. Jelentősen fokozódik a pénisz keménysége, rigiditása. A korábbinál hosszabb ideig tart a merevedés, s a gyógyszer lerövidíti az egy együttlét alkalmával ismételt közösülések között eltelt időt, tehát a férfi hamarabb "regenerálódik".

A másfél évtizedes tapasztalatok ismeretében a kutatások már a gyorsabb ,specifikusabb és szelektívebb hatást, a kevesebb mellékhatást, a nagyobb biztonságot és a hosszabb hatás- időtartamot célozták meg. A kutatások eredményeként a közelmúltban új gyógyszerrel gazdagodott a merevedési zavarok kezelési lehetősége s az új készítmény már a hazánkban is hozzáférhető.

Dr.Kolozsy Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!