„Közlekedik a család” Hajdú-Bihar megyében

„Közlekedik a család” Hajdú-Bihar megyében
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – A közlekedés-biztonsági vetélkedő Hajdú-Bihar megyei fordulóján 59 család vett részt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága 2015. május 31-én ismét megrendezte Debrecenben a „Közlekedik a család” elnevezésű országos vetélkedő megyei fordulóját. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a biztonságos és balesetmentes közlekedés érdekében a család minden tagjának megfelelő ismerettel és gyakorlati tudással kell rendelkeznie.

A családtagok a feladatokat részben együtt, részben pedig egyénenként oldották meg. A résztvevők KRESZ-tesztlapokat töltöttek ki, majd különböző állomásokon autós és kerékpáros ügyességi pályákon mérhették össze tudásukat. A felnőtteknek a városi közlekedésben is részt kellett venniük, amely feladat végrehajtását egy gépjárműoktató is felügyelte.

A jelenlévők a helyszínen kipróbálhattak egy motorkerékpár szimulátort is, amely egy valódi motor kormányból, fék- és váltóberendezésből, valamint a hozzá rögzített ülésből áll. Ehhez tartozik egy olyan oktatóprogram is, ami felkészíti a motorosokat az esetleges veszélyhelyzetekre. A szimulátor segítségével biztonságos körülmények között gyakorolhatók a KRESZ szabályai. Aki kipróbálta, olyan valós forgalmi szituációkkal találkozhatott, amelyre sokszor nem is számítana a közlekedés során.

A gyerekeknek a rendőrök külön programokkal bűnügyi technikai és rendőr motoros bemutatóval kedveskedtek. A vetélkedőn részt vevő valamennyi család ajándékcsomagot vehetett át a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságtól.

A versenyen harmadik helyezett lett a debreceni Nagy család, második helyezett a szintén helyi Boda család, míg első helyezett idén is a nagymacsi Kovács család lett, akik mind egy-egy ajándékcsomag nyertek. A Nagymacsról érkező család képviseli majd Hajdú-Bihar megyét a döntőben, melyet 2015. június 21-én Hungaroringen rendeznek meg.

Gratulálunk a megyei versenyen kiválóan szereplő családoknak és sok sikert kívánunk az országos versenyen résztvevő megyei győztesnek!

– police.hu –
hirdetés