Közlekedik a család – Debrecenben is

Debrecen – Az országos közlekedésbiztonsági vetélkedő fődíja egy személygépkocsi.

A Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében 2016. május 29-én 9 és 16 óra között Debrecenben, a Baltazár Dezső téren a városi gyermeknapi rendezvényekhez kapcsolódóan rendezi meg az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett „Közlekedik a család” vetélkedősorozat megyei elődöntőjét.

A versenyre nevezhet minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6 és 17 év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. A családok elméleti, vezetéstechnikai, kerékpáros ügyességi vetélkedőn, elsősegélynyújtásban és más játékos feladatokban mérhetik össze tudásukat. A vetélkedősorozat célja, hogy a lakosság figyelmét minél szélesebb körben felhívjuk a körültekintő, megfontolt közlekedésre és a család közösségnevelő erejére.

A közlekedésbiztonsági feladatokból álló megyei versenyek végén egy-egy család juthat az országos döntőbe. A nyereményjáték fődíja az Autós Nagykoalíció támogatásával egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi; ezen kívül minden, az országos döntőbe jutott család értékes nyereménytárgyakban részesül.

Az országos döntőt 2016. június 18-án és 19-én Budapesten rendezik. Az érdeklődők jelentkezhetnek elektronikus úton a www.kozlekedikacsalad.hu internetes portálon, vagy a területi verseny helyszínén személyesen. A verseny pályázati feltételeiről, valamint ütemtervéről bővebb tájékoztatást a fenti honlapon olvashatnak.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –