„Közlekedett a család” Debrecenben

„Közlekedett a család” Debrecenben
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – A Kerekes család bizonyult a legjobbnak a megyei döntőn.

A Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2016. május 29-én 9 és 16 óra között Debrecenben, a Baltazár Dezső téren a városi gyermeknapi rendezvényekhez kapcsolódóan rendezte meg az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett „Közlekedik a család” vetélkedősorozat megyei elődöntőjét.

A verseny célja az volt, hogy felhívja a figyelmet arra, a biztonságos és balesetmentes közlekedés érdekében a család minden tagjának megfelelő ismerettel és gyakorlati tudással kell rendelkeznie. A családtagok a feladatokat részben együtt, részben pedig egyénenként oldották meg.

A résztvevők KRESZ-tesztlapokat töltöttek ki, majd különböző állomásokon autós és kerékpáros ügyességi pályákon mérhették össze tudásukat. A felnőtteknek a városi közlekedésben is részt kellett venniük, amely feladat végrehajtását egy gépjárműoktató is felügyelte.

A vetélkedőn részt vevő valamennyi család ajándékcsomagot vehetett át a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságtól.

A versenyen harmadik helyezett lett a debreceni Matkó család, második helyezett a hajdúsámsoni Sándor család, míg első helyezett a szintén debreceni Kerekes család lett, akik mind egy-egy ajándékcsomagot nyertek. A Kerekes család képviseli majd Hajdú-Bihar megyét a döntőben, amelyet 2016. június 18-án és 19-én Budapesten rendeznek meg. A nyereményjáték fődíja az Autós Nagykoalíció támogatásával egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi; ezen kívül minden, az országos döntőbe jutott család értékes nyereménytárgyakat kap.

Gratulálunk a megyei versenyen kiválóan szereplő családoknak és sok sikert kívánunk az országos versenyen résztvevő megyei győztesnek!

– police.hu –