Közlekedési rend a keddi karneváli menet idején

Akt.:
Közlekedési rend a keddi karneváli menet idején
© Illusztráció: Derencsényi István, archív
Debrecen – Augusztus 21-én „Ráadás – Táncol a város” címmel karneváli menetet rendeznek Debrecenben a Piac utcán, a Miklós utca és a Kossuth tér között. A rendezvény miatt 17.00 és 22.00 óra között útlezárások lesznek a belvárosban, amely a közösségi közlekedést is érinti – olvasható a DKV közleményében.

Villamosközlekedés

A rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében a villamosok 17,00 órától, a Piac utcára vonatkozó forgalomkorlátozás feloldásáig, az 1-es vonalon csak a Kálvin tér – Egyetem – Kálvin tér, a 2-es vonalon pedig a Kálvin tér – Doberdó utca – Kálvin tér között közlekednek.

A felvonulás miatt a Nagyállomás és a Kálvin tér között nem járnak a villamosok. Itt, 1V, 2V jelzéssel, 10 perces követési idővel, villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat a Nagyállomás – Erzsébet utca – Antall József utca – Tisza István utca – Hatvan utca – Bethlen utca – Hunyadi János utca – Rákóczi utca – Burgundia utca – Klaipeda utca – Szent Anna utca – Attila tér – Wesselényi utca – Nagyállomás útvonalon.

A villamospótló autóbuszok csak a Nagyállomás, a Tisza István utca, Kálvin tér és a Klaipeda utca megállóhelyeken állnak meg. A járatra, a Nagyállomáson, a 10-es autóbusz megállóhelyeken lehet fel- illetve leszállni.

Az éjszakai menet elvonulása után üzemzárásig, a villamosok teljes körforgalomban közlekednek.

Trolibusz-közlekedés

A rendezvény ideje alatt, a 3-as és 3A-s trolibuszok 16.50-től, a 4-es trolibuszok 16.30-tól nem közlekednek. Az érintett járatok a menet elvonulása után, várhatóan 22.00 órától üzemzárásig, teljes vonalon közlekednek majd.

Az 5-ös és 5A-s trolibuszokat az útlezárás nem érinti, a rendezvény ideje alatt sűrített menetrenddel közlekednek. A megnövekedett közúti forgalom miatt azonban késésekre lehet majd számítani.

Autóbusz-közlekedés

Az alábbi autóbuszok terelőútvonalon közlekednek:

19-es autóbusz

Jégcsarnok – eredeti útvonal – Szoboszlói út – ERZSÉBET UTCA – WESSELÉNYI UTCA – HAJNAL UTCA – Rakovszky Dániel utca – tovább az eredeti útvonalon – Rakovszky Dániel utca – HAJNAL UTCA – WESSELÉNYI UTCA – ERZSÉBET UTCA – Szoboszlói út – tovább az eredeti útvonalon közlekedik.

A Sámsoni út irányába várhatóan a 16,30-kor, a Jégcsarnok irányába pedig a 16,06-kor induló járat közlekedik az eredeti útvonalon.

25/25Y-os autóbusz

a Vincellér utca – eredeti útvonal – Segner tér – Nyugati utca – KÜLSŐVÁSÁR TÉR -ERZSÉBET UTCA – WESSELÉNYI UTCA – HAJNAL UTCA – Faraktár utca – tovább az eredeti útvonalon- Faraktár utca – HAJNAL UTCA – WESSELÉNYI UTCA – ERZSÉBET UTCA – KÜLSŐVÁSÁR TÉR – Nyugati utca – tovább az eredeti útvonalon közlekedik.A 25-ös autóbusz a Veres Péter utca irányába várhatóan 16,37-kor, a Vincellér utca irányába pedig 16,05-kor közlekedik az eredeti útvonalon.

A 25Y-os autóbusz pedig a Veres Péter utca irányába várhatóan 16,22-kor, a Vincellér utca irányába pedig 16,27-kor közlekedik az eredeti útvonalon.

41/41Y-os autóbusz

a Vincellér utca – eredeti útvonal – Széchenyi utca – KÜLSŐVÁSÁR TÉR – ERZSÉBET UTCA – WESSELÉNYI UTCA – HAJNAL UTCA – Faraktár utca – tovább az eredeti útvonalon – Faraktár utca – HAJNAL UTCA – WESSELÉNYI UTCA – ERZSÉBET UTCA -KÜLSŐVÁSÁR TÉR – Széchenyi utca – tovább az eredeti útvonalon közlekedik.

A Kinizsi Nyomda irányába előre láthatólag 16,40-kor induló 41-es, a Diószegi út irányába 16,30-kor induló 41Y-os, a Vincellér utca irányba 16,25-kor induló 41-es és a 16,15-kor induló 41Y-os járatok közlekednek az eredeti útvonalon.

42/42A-s autóbusz

a Vadász utca – eredeti útvonal – Nagyállomás – ERZSÉBET UTCA – KÜLSŐVÁSÁR TÉR – Nyugati utca – tovább az eredeti útvonalon- Nyugati utca – KÜLSŐVÁSÁR TÉR – ERZSÉBET UTCA – Nagyállomás – tovább az eredeti útvonalon közlekedik.

A Nyugati Ipari Park irányába előre láthatólag a 16,30-kor, a Vadász utca irányába előre láthatólag a 16,12-kor induló járatok közlekednek az eredeti útvonalon.

45-ös autóbusz

a Vincellér utca – eredeti útvonal – Segner tér – Nyugati utca – KÜLSŐVÁSÁR TÉR -ERZSÉBET UTCA – WESSELÉNYI UTCA – HAJNAL UTCA – Faraktár utca – tovább az eredeti útvonalon – Faraktár utca – HAJNAL UTCA – WESSELÉNYI UTCA – ERZSÉBET UTCA – KÜLSŐVÁSÁR TÉR – Nyugati utca – tovább az eredeti útvonalon közlekedik.

A Vámospércsi út (forduló) irányába előre láthatólag a 16,30-kor, a Vincellér utca irányába előre láthatólag a 16,20-kor induló járat közlekedik az eredeti útvonalon.

A1-es autóbusz

– Nyugati utca – KÜLSŐVÁSÁR TÉR – ERZSÉBET UTCA – Nagyállomás – tovább az eredeti útvonalon – a Balmazújvárosi út – eredeti útvonal – Nagyállomás – ERZSÉBET UTCA – KÜLSŐ VÁSÁRTÉR – Nyugati utca – tovább az eredeti útvonalon közlekedik.

Az Auchan áruház irányába előre láthatólag a 16,30-kor, a Segner tér irányába előre láthatólag a 16,05-kor induló járatok közlekednek az eredeti útvonalon.

Az autóbuszok a terelőútvonalon található valamennyi megállóhelyen megállnak.

– DKV –