Közlekedésbiztonsági vetélkedő Tiszacsegén

Közlekedésbiztonsági vetélkedő Tiszacsegén
© Fotó: police.hu
Tiszacsege – A tiszacsegei rendőrök közreműködtek a helyi általános iskolában megtartott többfordulós közlekedésbiztonsági vetélkedőn, amelyen 120 tanuló mérte össze közlekedéssel kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudását.


A tiszacsegei általános iskola pedagógusai, a helyi rendőrőrs és polgárőr egyesület munkatársainak közreműködésével, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, a város önkormányzata, illetve a helyi autósiskola támogatásával többfordulós közlekedésbiztonsági vetélkedőt tartottak az iskola alsó és felső tagozatos tanulói számára 2015. március, április, illetve május hónapban.

A rendezvény sorozat díjkiosztó ünnepsége 2015. május 14-én volt, amelyen a fődíjat, egy kerékpárt Szilágyi Sándor, Tiszacsege polgármestere adta át, míg Farkas László rendőr százados, a Tiszacsegei Rendőrőrs parancsnoka a legfelkészültebb alsó és felső tagozatos tanuló részére – a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által felajánlott – tableteket. Elismerésként további ajándékokat osztott ki az autósiskola vezetője, valamint az iskola igazgatóhelyettese a versenyen jól szereplő diákoknak.

A vetélkedő célja az volt, hogy összetett és többfordulós megmérettetés keretében bővítsék, csiszolják a diákok a gyalogos és a kerékpáros közlekedés szabályaival kapcsolatos tudásukat, illetve gyakorlati jártasságukat. A rendőrőrs munkatársainak segítségével a rendezvényen résztvevő tanulók először az elméleti közlekedési ismereteikről adtak számot, majd a következő fordulóban egy kerékpáros ügyességi pályán a gyakorlati felkészültségüket mérték fel. Emellett a rendőrök a vetélkedőn résztvevő gyerekek kerékpárjait is átvizsgálták és a közlekedésbiztonsági szempontból kifogástalan és megfelelő műszaki állapotú kerékpárral rendelkező diákok többlet pontot is szerezhettek.

– police.hu –
hirdetés