Közlekedésbiztonságban is a legjobbak között a debreceni fiatalok

Akt.:
Közlekedésbiztonságban is a legjobbak között a debreceni fiatalok
Okos és biztonságos közlekedésben a debreceni családok a legjobbak közé tartoznak.

Ebben az évben a helyi Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda Iskola második helyezést ért el az ország egyik legnépszerűbb közlekedésbiztonsági vetélkedőjének, a Közlekedik a család (KACS) oktatási intézmények számára meghirdetett versenyében. A debreceni iskola 12 családdal vett részt a megmérettetésekben, és a teljesítményüket háromszázezer forint értékű iskolaszer csomaggal díjazta a zsűri.

2018-ban először bővítették ki a résztvevők körét, és vonták be a tanintézményeket az immár hét éves Közlekedik a család programba, amelyen az iskolát képviselő diákoknak szüleikkel együtt különféle, a balesetmentes és biztonságos közlekedést érintő témakörökben kellett számot adni tudásukról, illetve gyakorlati ismereteikről a kerékpáros ügyességi feladatoktól kezdve a műszaki, valamint egészségügyi feladványok megoldásáig.

Az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottsága szervezésében, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria ŠKODA márkaképviselete támogatásával megvalósult program iskolai fordulóit április eleje és június közepe közt tartották az ország 21 városában, amelyeknek a végén a jászberényiekké lett a végső győzelem, és szorosan mögöttük a debreceniek szerezték meg a második helyezést.

Az ünnepélyes díjátadót november 7-én a Debrecen Autó ŠKODA kereskedésében tartották meg, ahol az „ezüstérmest” megillető értékes iskolaszer csomagot a Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda Iskola igazgatója, Donka Péter vette át a ŠKODA márkaképviselet, illetve a debreceni rendőrség munkatársaitól. Az eseményen szintén részt vevő szülők és diákok elmondták, az volt igazán vonzó számukra ebben a versenyben, hogy nagyon különböző feladványokat, kihívásokat kellett megoldaniuk, aminek köszönhetően mindenki kivehette a részét a tennivalókból, és így az elért eredmény is a közös csapatmunka eredménye lett.

A verseny újabb fordulóval folytatódik jövőre, de addig a résztvevők idei teljesítményéről, küzdelmeiről a http://www.kozlekedikacsalad.hu/ oldalon lehet részletesen olvasni.

– PR cikk –