Közgyűlés után a falu hagyományőrzői

Bagamér – Tisztújító közgyűlését tartotta a Bagaméri Kör és Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület a községháza tanácstermében a napokban.

Ruszoly Barnabás ügyvezető elnök beszámolt a 2014. évi működésről és gazdálkodásról. Továbbá előterjesztette a 2015. évi költségvetést és munkatervet. Megtörtént az elnökség és felügyelőbizottság újraválasztása. Dr. Ruszoly József nyugalmazott egyetemi tanár bemutatta és közreadta a Bagaméri Krónika könyveinek 4-ik számát, Taar Ferenc: Két színmű című füzetét, élményszerű ismertetés kíséretében. Az egyesületbe új tagok felvétele is megtörtént.

A hozzászólások során, Ármós Endre történész, a helyi egyházak múltjának folyamatos felkutatását szorgalmazza, a görög katolikusra különös tekintettel. Szász Ferenc vállalta, több évtizedre visszatekintve, a helyi egyházközösségek ökumenikus eseményei felkutatását. Javaslat történt az újabb kiadványunkban való közlésekre. Orvos Mihály polgármester a falu múltbeli eseményei ismeretében, vállalta az egyesület támogatását.

HBN

Címkék: ,


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés