Középpontban a gerinc

Akt.:
Középpontban a gerinc
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Hatodik alkalommal rendezte meg a Népegészségügyi Kar a Fizioterápiás Szakmai Napot, melynek középpontjában a gerincproblémák kezelése állt.

Több mint kétszáz, gyógytornászokból és egyetemi hallgatókból álló résztvevővel rendezték meg pénteken a Népegészségügyi Kar Fizioterápiás Tanszékének hagyományos tavaszi szakmai programját a Debreceni Egyetemen. Idén a gerincpanaszok és gerincsérülések kezelésében alkalmazható terápiás módszerekkel ismerkedhettek meg a látogatók.

– Nincs olyan korosztály, amit ne érintene ez a probléma, már az óvodás korú gyermekek körében is szükséges foglalkozni a gerinc, és a testtartásért felelős izmok állapotával, ugyanis az általános iskolába kerülve a gyerekek korábbi aktív életmódját felváltja az ülő életstílus. Akik erre a mozgásszegény életmódra nincsenek felkészítve, már általános iskolában hátfájással küzdhetnek. A szakmai napon a gyógytornázok nemcsak a tornáztatás új módszereiről kaptak tájékoztatást, hanem a gerincgyógyászat legmodernebb kezelési eljárásaiba is bepillanthattak – fogalmazott Veres Balajti Ilona, a Debreceni Egyetem Fizioterápiás Tanszékének vezetője.

A szakmai napon a közönség komplex egészségügyi állapotfelmérésen – vércukor, véroxigén, vérnyomás, koleszterinszint – is részt vehetett, a szűrővizsgálatok speciális eleme volt a gerinc állapotáról felvilágosítást adó gerincegér kipróbálása, melyeket a népegészségügy alapfeladatai közé tartozó prevenció jegyében biztosítottak a szakmai nap közönségének.

– unideb.hu –
hirdetés