Közeleg a tavasz, felbőgnek a motorok

Akt.:
Közeleg a tavasz, felbőgnek a motorok
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Március 13-án, vasárnap Debrecenben kezdődik az ötfordulós KZ Invest Kupa autóverseny-sorozat.

Az elmúlt évek nagy sikereinek köszönhetően idén is versenykeretek között tehetik próbára tudásukat mindazok, akik kíváncsiak arra, mire képesek pilótaként, illetve mit tud az autójuk. A KZ Invest Kupa-sorozat idén öt viadalból áll, kétszer lesz házigazda a cívisváros és Nyíregyháza, míg egy alkalommal Kabán nyomják a gázt a ralisok.

Komoly csaták

A széria első fordulóját március 13-án, vasárnap 8.30-tól a debreceni Gázvezeték utcai salakstadion oválpályáján rendezik. A szervezők 130 indulóban maximálták a salakos körverseny mezőnyét, s az előzetes nevezések alapján úgy tűnik, teljes lesz a lista. Az már biztos, hogy a tavalyi versengés abszolút kategóriájának dobogósai, azaz Szikszai Béla (BMW), Csabina László (Subaru) és Széll Péter (BMW) rajthoz állnak a Gázvezeték utcán, így előre boritékolható, hogy nagy küzdelem lesz az első helyért.

Külön pikantériát ad a versengésnek, hogy a megszokottal ellentétben, jobbos lesz a „farolóirány”. A rali elitjéből is több versenyzőt várnak a szervezők, a hírek szerint Juhász Csaba egy Renault Megane volánja mögött rója majd a köröket a salakon, de bemutatóként quadosok is pályára gördülnek.

Az egész napos programnak nem szabhatnak akadályt az égiek, ugyanis bármilyen lesz az időjárás, a versenyt megtartják. A kilátogató nézők között értékes ajándékokat sorsolnak ki a szervezők, köztük személygépkocsi használatát egy hosszú hétvégére.

Fontos tudnivaló, hogy a jelenlévőknek – versenyzőknek és nézőknek – lehetőségük lesz adományok elhelyezésére a tavaly versenybalesetben elhunyt Szabó Attila családja részére.

HBN