Közeledik az adózók második minősítése

Debrecen – Még nem késő rendezni az adótartozást ahhoz, hogy megbízható besorolást kapjon a cég.

Közeledik a második negyedéves minősítési időszak vége, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal júliusban ismét minősíti a cégjegyzékbe bejegyzett adózókat és az áfa-regisztrált adóalanyokat.

Besorolják őket

A besorolás a június 30-ai állapot alapján történik, eredményeként pedig a vállalkozások a kockázatos vagy a megbízható kategóriákba kerülnek. Az egyikbe sem sorolhatókra az általános eljárási szabályok vonatkoznak. A megbízható minősítés egyik feltétele, hogy a vállalkozás adótartozása a negyedév végén – június 30-án – ne haladja meg az 500 ezer forintot. A tartozást érdemes a hónap vége előtt rendezni, hiszen a megbízható adózói minősítés számtalan előnnyel jár. Az első minősítés eredményéről küldött elektronikus levelet az Ügyfélkapun keresztül tekinthetik meg vállalkozások, kérdés esetén pedig akár telefonon, a NAV ügyfél-tájékoztató és ügyintéző rendszerén keresztül, egyedi azonosítás után is kaphatnak tájékoztatást.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés