haon-sportoldal

2008.05.04. 11:52

Ismét helytállt a Köstner-csapat

<p>Derecske - A papírformának megfelelően magabiztosan gyűjtötte be a két bajnoki pontot a Győri Audi ETO KC a Tajtavill-Derecske otthonában (29–37) a női kézilabda NB I. szombati bajnokiján, ám a hajdúságiaknak sincs semmi okuk az elkeseredésre, hiszen a világ egyik legjobb klubcsapata ellen sem vallottak szégyent. <dia width="900" height="700" alt="Derecske-Győr kézilabda mérkőzés 2008.05.03."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Derecske_Gy__337_r_k_zilabda_m_rk__337_z_s_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Derecske-Győr kézilabda mérkőzés 2008.05.03." /></a></dia></p>

A hazaiaktól Rácz Emese hiányzott kisebb sérülése miatt, viszont a derecskei drukkerek nagy örömére ismét helyet kapott a keretben – sőt, pályára is lépett, mi több, két gólt is lőtt – a sokáig maródi Szűcs Nikolett. A bajnoki cím elsőszámú várományosánál, a Győri Audi ETO KC-nál Görbicz Anita és a szerb Ana Dokics nem tartott társaival a Hajdúságba.

Ahogy azt várni lehetett, kiváló hangulatban, igen sportszerű csatát vívott a két társaság, és bizony a Köstner Vilmos irányította hazaiak nem adták olcsón a bőrűket. Az első negyedóra végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám ahogy élni tudtak egyik legnagyobb fegyverükkel, a gyors indításokkal a vendégek, úgy tettek szert folyamatosan néhány gólos előnyre. A Sütő Mariann vezérelte derecskeiek azonban igyekeztek ragadni a Konkoly-csapatra, így a szünetre csupán négygólos vezetéssel vonulhattak a győriek, akik az első játékrészben végig a kezdőcsapatukat szerepeltették.

A szünet után nyolc perc alatt megduplázta előnyét a Rába-parti társaság – főként Spiridon és Bradeanu góljainak köszönhetően –, ám Kerekiék nem zuhantak meg, ismét felnőttek a feladathoz, így a két remek szurkolótábor igen jó összecsapást láthatott – értékelt a klub honlapja.

Többször is feljött hat gólra a Derecske – a kapuba beálló Lajtos Nórának is betudhatóan –, ám vagy Pálinger, vagy néhány hazai technikai hiba megakadályozta a még szorosabb végjátékot. A találkozó utolsó gólját Szamosi Lívia szerezte egy remekbeszabott átlövésből.

Mesterszemmel

Köstner Vilmos: – A jobbik csapat megérdemelten nyert, de azt gondolom, mi sem vallottunk szégyent. Egy jó színvonalú, sportszerű meccset játszottunk.
Konkoly Csaba: – Igyekszünk veretlenül megnyerni a magyar bajnokságot, menetelünk tovább. Reméljük, hogy bírni fogjuk erővel.

A tények
Tajtavill Derecske–Győr 29–37 (12–16).
Derecske, 600 néző: Vezette: Nagy, Túróczy.
DERECSKE: Király – Kereki 2, Pádár 1, KUDOR 4, SÜTŐ M. 7, KOCSIK 6 (2), Szabados 3. Csere: Lajtos, Kolsofszki (kapusok), Gulyás, Szamosi A. 2, Szamosi L. 1, Szűcs N. 2, Flaska 1. Edző: Köstner Vilmos.
GYŐR: PÁLINGER – Mravikova 5, HORNYÁK Á. 6, SPIRIDON 7, TOMORI 7, BRADEANU 6 (1), Vérten 5. Csere: Horváth B., Szegedi 1, Szölösi, Kovacsics. Edző: Konkoly Csaba.
Az eredmény alakulása: 5. p.: 3–2. 12. p.: 7–7. 16. p.: 7–9. 19. p: 7–11. 27. p.: 10–14. 38. p.: 15–23. 49. p.: 23–29. 53. p.: 24–32.
Kiállítások: 2, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 2/2, illetve 1/1.

  • A meccs legfontosabb eseményei
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!